fbpx

Bukan mudah bergelar seorang pelakon apatah lagi mereka perlu melakukan perkara mencabar untuk menjayakan sesebuah watak.

Pelakon Nora Danish berkongsikan dia memberanikan dirinya bermain dengan ular bagi menjayakan watak Syuhada dalam telefilem terbaharu, Survival 486. Mengakui takut dengan reptilia itu, bagaimanapun Nora berkata dia membuang perasaan gentar demi memberikan hasil terbaik.

BACA: Nora Danish Makan Malam Dengan Suami, Netizen Tanya Botol Arak Ke Belakang Tu?

“Saya seorang yang penakut sebenarnya. Demi menghidupkan watak Syuhada dan memperhebatkan jalan cerita, saya sanggup buang rasa ketakutan dan berlakon dengan haiwan berbisa sebegitu

“Saya memang takut dengan ular sebab dia boleh membunuh tetapi inilah manisnya menjadi seorang pelakon, melakukan sesuatu di luar jangkaan,” katanya.

Kata Nora lagi, meskipun takut dengan ular namun dia lagi sanggup memegang haiwan itu berbanding terserempak dengan entiti mistik atau hantu. Malah, dia lebih sanggup rumahnya dimasuki pencuri daripada ternampak hantu.

‘Saya lebih takutkan hantu daripada ular. Pernah satu ketika sebelum berkahwin, saya biarkan pintu rumah terbuka luas walaupun tinggal berseorangan.

“Bila keluarga saya pulang dan bertanya mengapa saya biarkan pintu semuanya terbuka, saya beritahu jika ada hantu saya boleh terus berlari. Lebih rela pencuri masuk atau pegang ular daripada ternampak hantu,” katanya.