Kalau dulu pasangan ini asyik dikritik ke hulur ke hilir bersama tanpa ikatan sah, dan semalam selepas selamat bernikah, Nora Danish sekali lagi menarik perhatian ramai apabila tampil memakai gaun pengantin yang agak terdedah dan jarang. Dengan itu ramai berpendapat baju itu tidak menepati ciri-ciri agama Islam dan tidak sesuai untuk majlis akad nikah.

BACA: Cium Mulut Lepas Akad Nikah, Nora Danish Dikritik


Semalam ketika berlangsungnya majlis akad nikah, Nora telah tampil dengan gaun pengantin yang menggunakan material nipis dan jarang, sebahagian tubuhnya hanya ditutupi dengan kain renda. Lebih panas lagi apabila tersebarnya gambar sisi belakang gaun itu yang menampakkan sebahagian tubuhnya yang hanya dilapisi dengan kain jarang.

Bagaimanapun rata-rata peminat berasa kecewa dengan majlis terbabit yang dilihat lebih mengamalkan cara barat setelah lama menantikan pasangan ini naik ke jinjang pelamin. Malah keseluruhan majlis terbabit juga turut dikritik hebat apabila meja nikah yang diduduki Nedim bersama kadi juga dipenuhi lilin yang dilihat seperti majlis perkahwinan di gereja.

Tidak kurang dengan itu, adegan Nedim mencium mulut isterinya juga dikecam hebat oleh peminat. Sampai ada yang menyifatkan pasangan ini tidak menghormati Islam. Mungkin Nora sendiri menyedari kesannya apabila tampil begitu, namun mungkin juga beliau sudah malas hiraukan kata-kata negatif peminat. Doa yang baik-baik sahajalah! (rtky/w)