Baru-baru ini hangat diperkatakan apabila penyanyi Fyna Jebat didakwa terlibat dengan pergadugan dengan madunya itu isteri pertama bekas jurulatih Liga Super, Datuk Zainal Abidin Hassan.

Pihak polis mengesahkan berlaku pergaduhan kecil dan kedua-dua pihak telah membuat laporan polis. Hasil siasatan, suspek (isteri pertama) berasa tersindir dengan kenyataan pengadu dalam program Famili Duo


BACA: Fyna Jebat & Zainal Abidin Dilihat Makan Bersama, Akhirnya Ada Gambar Berdua

Susulan isu tersebut, pelakon Azhar Sulaiman memuat naik satu perkongsian di Instagram menitip pesanan kepada pihak produksi TV3 berhubung program realiti berkenaan.

Malah, Azhar turut meminta agar perkahwinan Fyna dengan Datuk Zainal Abidin Hassan tidak diulas atau dijadikan sebagai bahan jenaka bagi menjaga hati isteri pertama jurulatih berkenaan yang juga anak saudaranya.


Bagaimanapun, perkongsian tersebut sudah dipadam, namun dimuat naik semula oleh pelakon, Datuk Fizz Fairuz.

Namun, apa yang menjadi perhatian apabila pengacara program tersebut iaitu Janna Nick meminta gambar memaparkan dirinya sebagai pengacara dipadam.

Janna turut memohon maaf kerana tidak sensitif tentang perkara yang dia tidak tahu menahu atau dimaklumkan kepadanya lebih awal.

“Salam, tolong padam gambar saya sebab saya takde kena mengena dengan masalah keluarga ni. Maaf kerana tidak sensitif tentang perkara saya tidak tahu atau diberitahu lebih awal,” tulisnya.

Susulan komen Janna Nick itu, rata-rata netizen mendakwa pengacara itu yang memulakan isu berkenaan dengan soalan panas terhadap Fyna.