fbpx

Neelofa Jelas Isu Tak Berhijab Dalam Pilot Café

Isu tidak berhijab pelakon Neelofa dalam filem terbaru Pilot Cafe sekali lagi mendapat perhatian peminat dunia hiburam tempatan kerana secara jelasnya Neelofa yang dikenali kini sememangnya menjaga batas dan auratnya itu.

Bertemunya di majlis tayangan filem Pilot Café kelmarin, dia menjelaskan bahawa filem lakonannya itu telah menjalani penggambaran pada tahun 2013. Seperti yang telah kita ketahui pula, Neelofa mula berhijrah sekitar Julai tahun lepas.

“Bila saya memuat naik poster filem ke Instagram saya, ada peminat yang bercakap kenapa nak letak gambar saya yang tak bertudung di situ. Hari ini saya akan jelaskan yang pertama ialah penggambaran filem Pilot Café dijalankan pada tahun 2013”

BACA: Tolak Salam Lelaki, Neelofa Bukannya Mahu Tunjuk Alim

“Manakala yang kedua filem ini juga melibatkan banyak pihak & yang ketiga saya bersyukur filem ini keluar sekarang, sebab orang boleh tengok saya di dua sisi yang berbeza,” katanya.

Menurutnya lagi, tidak adil bagi seseorang itu untuk menghukum orang lain, sebagai manusia biasa seseorang itu tidak pernah lari daripada melakukan kesilapan.

“Dua tahun lepas saya cukup berbeza dengan yang sekarang ini dan sebagai manusia biasa yang selalu melakukan kesilapan tidak adil untuk orang itu mengkritik, menghukum atau menghakimi sesiapa. Sesiapa sahaja boleh berubah bila-bila masa sahaja”

“Untuk peminat-peminat semua kalau saya boleh edit perkara yang lepas sudah tentu saya akan lakukannya sekarang. Apa yang boleh saya lakukan sekarang ialah belajar daripada pengalaman yang lepas,” tambahnya.

Jangan lupa untuk saksikan filem Pilot Café, arahan Osman Ali yang turut dibintangi nama besar seperti Fahrin Ahmad, Izara Aishah, Remy Ishak dan ramai lagi yang akan ditayangkan pada 30 April ini. Amaran, bawa tisu sebanyak mungkin heh. (rtky/hfz)