Demam rancangan komedi terhebat, Maharaja Lawak Mega 2012 semakin terasa dan anda boleh bawa ‘demam’ ini kemana mana bersama anda dengan aplikasi khas ini.

Menarik bukan? Program komedi dengan aplikasi permainan mudah alih khas dan Astro berbangga membawakan kepada anda Mana Naga yang kini boleh mula dimuat turun.


Mana Naga ketika ini boleh didapati untuk platform Android melalui Google Play dan platform iOS melalui iTunes dan untuk peminat semua, aplikasi ini percuma untuk dimuat turun.

Jadi, apa yang boleh anda buat dengan aplikasi khas ini? Pertamanya, anda boleh mencabar rakan Facebook anda untuk bermain bersama untuk merebut hadiah yang bakal ditawarkan kepada 10 orang peminat yang berjaya mendapatkan markah tertinggi.

Untuk itu, anda perlu mendaftar masuk menggunakan akaun Facebook anda. Permainan ini boleh dimain dari seluruh dunia tetapi hanya warganegara Malaysia saja berpeluang untuk memenangi hadiah yang tawarkan. Apa yang perlu anda buat untuk mengutip mata adalah mencari naga yang berkeliaran di ‘sekitar’ kawasan anda berada.


Menggunakan konsep augmented reality, anda hanya perlu menggerakkan peranti anda untuk mencari naga yang berbeza warna dan membawa markah berbeza dengan Naga Merah sebagai pemberi markah tertinggi. Sentuh naga yang kelihatan berterbangan untuk mengumpul markah sebanyak mungkin.

Seperti kami katakan tadi, 10 orang (warganegara Malaysia sahaja) dengan markah paling tinggi dalam carta pemain keseluruhan akan menerima hadiah daripada pihak Astro sebagai ganjaran usaha keras anda mengejar naga dalam permainan ini. Maknanya, anda bukan sekadar bermain untuk suka suka.

Seorang pemenang utama akan menerima telefon pintar Samsung Galaxy S3 berserta dua keping tiket ke Maharaja Lawak Mega 2012 manakala hadiah saguhati berupa tiket ke Maharaja Lawak Mega 2012 untuk 9 pemenang lain.

Jadi tunggu apa lagi? Muat turun aplikasi khas ‘Mana Naga’ secara PERCUMA sempena Maharaja Lawak Mega 2012 ini sekarang di Google Play & iTunes. Jom cabar kami!