Sejak beberapa hari lalu hangat diperkatakan mengenai podcast yang dikendalikan oleh penyanyi rap, Caprice apabila menjemput TikToker dari Indonesia iaitu Mondy Tattoo berkenaan seorang pendakwah bebas terkenal.

Apa yang mengejutkan, Mondy mendedahkan dirinya menjadi mangsa gangguan seksual ketika kali pertama tiba di Malaysia.


BACA: “Semua Tak Tahu Jahatnya Dia, Kotornya Dia Seperti Apa” – Mondy

Menurutnya, pendakwah itu cuba menyentuhnya sebanyak tiga kali dan kali pertama dilakukan ketika berada dalam kereta selepas menjemputnya di lapangan terbang.

“Dia pakai jubah, lepastu dia tarik kain jubahnya, lepastu tutup langsir terus mendekatkan wajahnya ke muka saya. 

“Aku terus kebelakang aku terkejutla macamni.Lagi posisi dia seperti ini (mahu mencium), orang datang ketuk pintu, driver datang”


“Ustaz terus duduk macam ni (dan menyapa) Hey okey? Kenapa ustaz?” tanya pemandunya. Dia kata tak ada apa-apa. Dia beritahu saya silau,” katanya.

Dedah Mondy lagi, tangannya juga pernah dipegang oleh pendakwah tersebut ketika berada di dalam kereta sehingga hampir kantoi.

“Ada satu kejadian kurang sopan berlaku di dalam kereta. Tangan saya dipegang dan diusap ustaz itu sehingga hampir ‘kantoi’,” katanya.

Malah, Mondy mendedahkan pendakwah itu pernah mengusap pipinya sehingga dia tertanya-tanya mengapa seorang ustaz memegangnya sedangkan dia bukan mahramnya.

“Dia ini pandai agama, tapi kenapa dia pegang tangan saya sedangkan saya bukan mahramnya,” katanya.