Baru-baru ini hangat diperkatakan mengenai video promosi kempen kerajaan yang dilakukan oleh pelakon, Datuk Rosyam Nor dan Menteri Pembangunan, Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rina Harun yang dikecam teruk oleh netizen.

Dialog ‘acah’ gangster yang disampaikan itu dikatakan tidak sesuai. Namun Rosyam meminta orang ramai mengambil sisi positif video promosi berkenaan.


BACA: Nourul Depp Bakal Berbesan Dengan Maria Farida

@dsrinaharun

Wanita selalu lambat? Jom sertai Program Keusahawanan Wanita Bangkit @ KPWKM yang akan diadakan di World Trade Centre bermula pukul 9 pagi esok. @Rosyam Nor #RinaHarun #ToWorkToEngage #KPWKMPrihatin #fyp #fyp?

? original sound – Rina Harun – Rina Harun

Video itu turut mendapat perhatian penyanyi, Nourul Depp yang turut bersuara meluahkan rasa kurang senang mengenai video promosi berkenaan.


Menerusi satu perkongsian di Twitter, Nourul mengatakan dia mengenali sikap sebenar Rosyam kerana pernah bekerjasama dengan aktor itu sebelum ini.

Menurut Nourul lagi, dia terpaksa bersuara meskipun akan ada peminat yang akan mengecamnya. Ujarnya lagi, dia tidak membenci Rosyam, sebaliknya hanya tidak suka tindakannya dan pelakon lelaki itu.

“Sebagai yang pernah bekerja dengan artis lelaki ni, saya tahu bagaimana dia. Menghormati wanita? Hmm.. Tengok sendiri lah.

“Terpaksa komen walaupun saya tahu ada yang akan belasah saya on this statement. But i dont like this and him. (Not hate). Just dont like,” tulisnya.

Dalam pada itu, Nourul turut mempersoalkan bagaimana anak lelaki mahu menghormati perempuan lain jika ikon lelaki Melayu bercakap seperti sedemikian. Malah, Nourul turut memberikan situasi bagaimana jika menggunakan ayat tersebut pada ibu, isteri dan keluarga pelakon itu.

Terdahulu, Rosyam tampil menjelaskan perkara sebenar dan memohon maaf kerana dia tidak mempunyai niat untuk merendahkan martabat wanita, sebaliknya hanya mahu memberi kesedaran untuk kaum wanita untuk bangkit dan memajukan diri masing-masing.