Hanya sempat melayari bahtera rumah tangga selama tiga bulan, bekas suami pelakon Mak Wan iaitu Husain Dolan menyifatkan ianya satu episod hitam buat dirinya.

Memetik mStar Online, Husain mendakwa dirinya dalam tekanan disebabkan sifat Mak Wan yang keterlaluan sehingga tidak menghormatinya sebagai suami.


BACA: Hanya Bertahan 3 Bulan, Mak Wan Latah Diceraikan Talak Satu

“Saya dah banyak bersabar, Alhamdulillah perkara ini akhirnya selesai. Saya dah rasa lega dan tiada lagi tekanan. Selama tiga bulan berkahwin, saya sangat tertekan daripada awal sampailah ia berakhir di mahkamah.

“Apa yang dia cakap dia tidak berfikir secara rasional, saya sebagai suami yang mendengar terasa hati,” katanya.

Dakwa Husain lagi, bekas isterinya itu tidak mempunyai personaliti dan akhlak yang baik bagaimanapun dia enggan berkongsi lebih lanjut berhubung perkara itu.


“Saya terkejut dengan perilaku dia sebab bila tengok dengan personaliti dia yang manis. Orang suka tengok dengan telatah dia tapi dia punya akhlak kurang baik.

“Tapi kita sebagai orang Islam kalau kita tiada akhlak, tiada prinsip hidup, tak jaga status kita akan rosakkan diri kita sendiri selama-lamanya,” kongsinya.

Sementara itu, anak tunggal Husian yang dikenali sebagai Zaiton mendakwa pelakon berkenaan tidak menghormati bapanya serta mengatakan perpisahan tersebut merupakan jalan terbaik.

“Saya rasa lebih bagus ayah berpisah dengan cara yang betul. Saya mohon maaf kepada keluarga Mak Wan kerana kami terpaksa buat macam ni sebab tak boleh terima apa yang berlaku.

“Pada usia bapa saya yang 70 tahun ini sepatutnya dapat pengganti yang bagus untuk jaga dia. Tapi tak sangka Allah nak bagi dugaan macam ini.

“Pada awalnya saya ingat dia baik sama macam berlakon dalam TV, tapi belum sampai tiga bulan dah nampak perangai sebenar dia,” katanya.

Terdahulu, perkahwinan Mak Wan pada 22 Januari lalu berakhir dengan talak satu selepas bekas suaminya itu melafazkan cerai dalam kamar hakim di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Pilah, Negeri Sembilan semalam.