Pasti ramai tahu pelakon Lana Nodin sudah pulang ke Malaysia dan dilihat sibuk mempromosikan kedai bakeri miliknya itu yang dibuka di Kota Damansara.

Bagaimanapun, baru-baru ini hangat diperkatakan apabila ada yang menegur dengan perubahan hidung Lana yang didakwa pelik serta ada yang mendakwa pelakon itu menjalani pembedahan kosmetik.


BACA: Netizen Dakwa Hidung Lana Nodin Bertambah Pelik, Mancung Semacam

Tampil menjelaskan mengenai dakwaan netizen itu, Lana mengakui dia ‘membuat’ hidungnya tetapi terpaksa melakukannya selepas kemalangan motosikal ketika zaman remaja. Menurut Lana dia perlu memasukkan plastik pada hidungnya secara berkala selepas hidungnya pernah patah.

“Sebenarnya ini hal peribadi saya, tak perlu cerita pun. Korang (netizen) sudah banyak buat dosa kering, saya ceritalah. Saya kasihan nanti sampai tak jumpa di padang mahsyar.


“Hidung saya ini, masa masih sekolah, saya kemalangan. Ketika itu saya bawa motosikal walaupun tak pandai, kemudian jatuh tersungkur, hidung berdarah, patah.

“Sejak daripada situ, hidung saya memang senget, pakai besi beberapa tahun. Selepas itu, disarankan buka. Selepas buka saya letaklah plastik, sebab kalau besi sejuk.

“Bila kita tukar rhinoplasty ini, ada jangka hayat. Lima, enam tahun… 10 tahun kena tukar. Jadi saya tukar supaya hidung tidak bernanah. Pakai tulang telinga. Apa lagi korang nak tahu?”katanya.

Menerusi video dikongsikan di Instagram itu, Lana turut menegaskan dia tidak akan mengubah ciptaan Allah melainkan terpaksa berbuat sedemikian.