Biarpun dilanda pelbagai kontorversi sejurus selepas pengumuman tarikh perkahwinan, namun ianya tidak menghalang Hans Isaac menikahi wanita pilihannya, Gabriella Robinson. Mengutamakan kejujuran di dalam hubungan, Hans akui mereka mengetahui kisah silam masing-masing namun memilih untuk melupakan dan meneruskan kehidupan.

BACA: “I Feel Sorry For Him, He Need A Life” – Hans Isaac


“Saya bersikap jujur dengan Gabriella, saya memberitahu dan menceritakan kepadanya apa yang terjadi sebelum ini. Bagi saya, pasangan kekasih harus bersikap jujur. Semua kisah lama harus ditinggalkan dan kita sebagai pasangan harus menghormati kisah lama masing-masing”

Sebelum ini, seorang individu bernama Robin Coenraard tampil mendedahkan hubunganya bersama Gabriella ketika beliau sudah bercinta dengan Hans. Malah dalam kenyataan itu, Robin juga dilihat kecewa dan marah dengan tindakan Gabriella yang dikatakan curang dengannya.

“Hans mempunyai kisah silam, saya juga mempunyai kisah silam. Bagi saya, semuanya baik-baik sahaja. Apa yang telah Hans lalui dahulu telah menjadikan dia insan yang saya temui sekarang. Saya menghormati perkara tersebut dan perkara tersebut tidak menjadi penghalang,” katanya kepada Astro Awani berhubung kisah cinta lama tunangnya.

Untuk pengetahuan, pasangan ini bakal berkahwin pada 29 Julai ini di St. John Cathedral Church, Kuala Lumpur. Manakala majlis resepsi pula diadakan pada malam yang sama di Hotel Majestic. Sebelum ini, Hans dan Gabriella telah bertunang pada 29 Januari lalu di Singapura. (rtky/w)