Pengarah terkenal Syamsul Yusof sebelum ini berkata dia akan mengambil tindakan undang-undang terhadap Farid Kamil susulan kenyataan dikeluarkan mendakwa pengarah itu pernah memukul seorang wanita.

Menerusi video dikongsikan di Instagram pagi tadi, Syamsul menegaskan dia tidak mungkin melakukan kekerasan terhadap wanita.


BACA: “Kepada Farid Kamil, Aku Jumpa Kau Di Mahkamah” – Syamsul

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Syamsul Yusof (@syamsulyusoffilm)

“Saya ada anak perempuan, saya ada ibu. Saya ada adik perempuan yang amat saya sayangi dan hormati mereka,” katanya.

Menurut Syamsul lagi, sekiranya dakwaan ‘kaki pukul’ itu benar, sudah pasti dia akan dikenakan hukuman serta dimasukkan ke dalam penjara. Ujarnya lagi, jika dia membuka cerita lama pasti pihak disana yang akan menanggung malu.


“Jangan gambarkan saya kaki pukul. Sedar tak, kenapa saya tak masuk penjara ini? Kenapa aku tak masuk penjara macam kau (Farid Kamil)? Sebab bukti tiada, benda sebegitu tidak boleh.

“Adil ke untuk seorang selebriti jika jumpa media di tepi jalan dan dedahkan sesuatu kemudian keesokan harinya muka depan akhbar cerita tersebut? Tanpa menyiasat dan hubungi saya.

“Kau ada cerita kau, aku ada cerita aku. Move on! Nak saya buka ke cerita yang dah lama? Sebab kalau saya buka cerita lama, malu pihak sebelah sana. Kalau aku cakap menangis tak sudah kau bro. Kau dah main hati dan perasaan,” katanya.

Sebelum ini, Farid mengeluarkan kenyataan tersebut sehari selepas isteri pertama Syamsul mendedahkan pernah dipukul oleh suaminya.

Difahamkan, wanita bernama Diana yang ditulis Farid dipercayai merujuk kepada isterinya yang, aktres Diana Danielle.