Baru-baru ini berlangsungnya majlis perkahwinan pengurus kewangan bertauliah dan penganalisis ekonomi, Datuk Dr Mohd Nazri Khan (DDNK) bersama pasangannya, Datin Nor Ernie Rossmerie.

Difahamkan, isteri DDNK merupakan pelajarnya sendiri serta jarak usia kedua mereka 22 tahun. Susulan itu, ada yang mendakwa Ernie berkahwin dengan DDNK kerana duit.


Memetik Astro Gempak, wanita berusia 22 tahun itu berkata pada awalnya dia tidak mengenai siapa suaminya serta menafikan menerima DDNK kerana statusnya.

“Lucunya, masa mula-mula kenal saya memang tak tahu dia siapa. Dia tak mengaku pun dia DDNK, sampailah saya mulai cari di Internet siapa dirinya sebenar.

“Orang akan cakap saya dekat dengan dia sebab dia sudah stabil, tapi tak, bukan sebab dia popular, bukan sebab tagline dia. Tapi kerana dia tak berputus asa sampai sanggup berjumpa dengan orang tua saya dan pandai ambil hati saya,” katanya.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ernie Rossmerie (@ernierossmerie_)

Ernie berkata meskipun pernah menolak suaminya sebelum ini namun DDNK bukan seorang yang putus asa dan menerima suaminya meskipun ketika itu ramai yang bercakap buruk tentang dirinya.

“Saya tolak dia pun tak putus asa, jadi lama-kelamaan saya terima dia. Tipikal komen netizen, kata saya pilih sebab duit, saya dah sedia… Sebenarnya sejak mula berkawan lagi pun dah ada orang bercakap-cakap.

“Orang kata saya mata duitan, nak yang dah semua siap. Tapi lama kelamaan kawan-kawan saya mulai menerima hubungan kami tapi paling penting rakan-rakan baik saya yang sentiasa menyokong pilihan saya,” ujarnya.

“Tipikal komen netizen, kata saya pilih sebab duit, saya dah sedia… Sebenarnya sejak mula berkawan lagi pun dah ada orang bercakap-cakap,” katanya.

Sementara itu, menerusi temubual bersama majalah Pesona, Ernie berkata dia suka lelaki yang kelakar dan DDNK mempunyai ciri-ciri idamannya.

“Saya suka dia sebab dia kelakar. Saya tak boleh, saya suka. Saya suka orang kelakar. Setiap kali kita berborak dia mesti buat ‘loyar buruk’ dia tu,” katanya.