fbpx

ISMA Dakwa Budaya K-pop Di Malaysia Sebarkan Agama Kristian

Setiap kali berlangsungnya konsert yang dihadiri oleh artis Korea Selatan, pastinya akan timbul cakap cakap yang negatif & tidak berasas terhadap budaya hiburan K-pop di Malaysia lebih lebih selepas insiden peminat yang ghairah memeluk artis kesayangan mereka tidak lama dulu.

Baru baru ini Ahli Jawatankuasa Biro Dakwah Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA), sebuah pertubuhan Melayu dan Islam sederhana, Ustaz Omar Kassim berkata penganjuran konsert K-pop adalah salah satu medium untuk penyebaran agama Kristian.

“DAP yang rapat dengan Evangelis ini pastinya menyokong konsert seperti itu sebagaimana mereka menyokong pesta arak tempoh hari, walaupun ia ternyata satu amalan yang merosakkan masyarakat serta mendapat tentangan hebat daripada majoriti rakyat Malaysia,” ujarnya.

Ustaz Omar menambah yang ada laporan menyatakan kebanyakan artis K-pop adalah aktivis gereja dan mereka mengambil kesempatan mengadakan konsert dengan membaca ayat-ayat daripada kitab Bible serta mengajak peminat mereka ke gereja.

Tidak tahulah sejauh mana dakwaan oleh Ustaz Omar ini benar namun pastinya ini sesuatu yang tidak boleh diterima oleh para peminat dunia hiburan Korea Selatan yang rata rata suka apabila artis kesayangan mereka hadir ke Malaysia meraikan peminat. (rtky/m)