fbpx

Ibu Minta Netizen Henti Kecam Syifa Melvin

Sekian lama netizen berteka-teki, semalam berlangsungnya majlis pernikahan personaliti media sosial, Syifa Melvin bersama kekasih hatinya, pemain bola sepak Johor Darul Takzim (JDT), Safawi Rasid.

Syifa dan Safawi selamat bergelar suami isteri dengan sekali lafaz dalam satu majlis tertutup yang diadakan di Hotel Hilton, Petaling Jaya.

BACA: Syifa Melvin Sah Bergelar Isteri Safawi Rasid

Bagaimanapun, ada netizen yang kurang senang dengan perkahwinan pasangan itu sehingga ada yang melemparkan kata-kata negatif terhadap Syifa.

Susulan itu, ibu Syifa iaitu Robiah Rahman dilihat ada memuat naik status di Insta Story meminta agar orang ramai supaya mendoakan yang terbaik buat anak dan menantunya.

Robiah turut meminta netizen berhenti mengecam anaknya serta mengatakan jodoh pertemuan di tangan Allah dan menitipkan pesanan supaya perbanyakkan istighfar jika rasa tidak puas hati.

Sementara itu, Syifa dilihat memuat naik semula perkongsian Robiah itu serta meluahkan rasa sayang buat ibunda tercinta dan mengatakan bahawa soal jodohnya adalah urusan Allah.