fbpx

Hargai Jasa Frontliners, Tomok Hulur Bantuan Makanan

Masuk hari ke-15 Perintah Kawalan Pergerakan, pengorbanan dan jasa pasukan barisan hadapan negara bagi mengawal penularan wabak Covid-19 terus dihargai ramai. Malah, para artis juga banyak menghulurkan bantuan bagi meringankan beban ‘frontliners’.

Power Geng! Sunway Pyramid Dah Ada Ruang Komersial Baharu

Semakin canggih dan lebih selesa lepas ni bila korang jejak kaki di Sunway Pyramid. Kalau korang nak tahu, menjelang suku keempat tahun ini, Sunway Pyramid akan berwajah baru dengan pengenalan Oasis sebagai ruang runcitnya! Awesome...

Baca Lagi

Tidak ketinggalan, penyanyi Tomok juga turut turun padang menghulurkan bantuan makanan kepada pasukan petugas Angkatan Pertahanan Awam Malaysia sebagai tanda terima kasih di atas pengorbanan mereka  dalam membantu negara di saat-saat genting ini.

BACA: Netizen Kecam Tomok Harap Kerajaan Bantu Anak Seni

Menurut Tomok, sumbangan itu bukanlah daripada dirinya sahaja tetapi turut disertai beberapa barisan rakan artis yang lain seperti Black Hanifah, Achey dan Shuib Sepahtu.

Meskipun sebelum ini terpalit kontroversi isu meminta dana khusus untuk artis dan sudah pun memohon maaf, namun rata-rata netizen memberikan reaksi positif dengan tindakannya itu. Kata netizen lagi, perkara yang lepas tidak perlu diungkit lagi dan diharap dijadikan pengajaran buat mereka.

Bagaimanapun, ada yang memberikan komen negatif dengan mempersoalkan adakah bantuan itu ikhlas kerana selepas dua minggu PKP barulah mahu turun padang melakukan kerja amal.

Dalam pada itu ada yang adalah lebih baik jika Tomok memberikan bantuan kepada artis veteran dan pekerja belakang tabir. Apa pun kita buang yang keruh dan ambil yang jernih.