fbpx

Gambit Saifullah: Saya Ada Simpan Rahsia Pihak Media, Tidur Dalam Bas

“Susah Hidup & Cari Kerja Sebagai OKU, Terjejas Pula Kerana Gerakan Boikot”

Baru-baru ini, Malaysia menyaksikan gelombang gerakan sosial di mana pengguna dan aktivis mendesak untuk memboikot produk yang berkaitan dengan Israel. Gerakan ini, terutamanya dipicu oleh konflik di Timur Tengah, telah menimbulkan perdebatan dan tindakan di...

Baca Lagi

Hujung minggu lalu, ketika menyertai jelajah Festival Filem Malaysia ke 24 (FFM 24) ke Johor kami bertuah dapat menaiki bas yang sama dengan aktor Gambit Saifullah.

Dek kerana itu kami berjaya merakamkan gambar Gambit Saifullah yang sedang tidur lena bersama seorang aktress baru yang tidak wajar kami namakan, namun itu bukan isu utama.

Sepanjang perjalanan kami bersama, Gambit Saifullah sebenarnya seorang yang mesra dengan mereka yang ingin mengenali diri beliau — dan boleh tahan kelakar orang’nya.

Dalam bercerita, Gambit Saifullah ada menceritakan kepada kami yang beliau ada menyimpan beberapa rahsia bersama bukti tentang beberapa orang wartawan yang popular.

Salah satu rahsia yang ada katanya adalah tentang seorang wartawan hiburan yang paling popular setiap hujung minggu — rakaman video kenyataan yang boleh menghancurkan karier beliau sendiri. Entah ya entah tidak.