fbpx

Fikiran Syamsul Yusof Kusut, Terganggu

Penerbit Eksekutif Razor Edge Pictures, Datuk Saniboey Mohd. Ismail berkata kemelut rumah tangga yang dihadapi Syamsul Yusof kini sedikit sebanyak mengganggu fikiran pengarah tersebut yang kini di set penggambaran.

Memetik Utusan Online, Datuk Saniboey berkata meskipun Syamsul tidak berkongsi masalah peribadi dengannya namun dia tahu pengarah tersebut kusut memikirkan kontroversi menimpanya.

BACA: Syamsul Yusof Berdiam Diri, Kongsi Gambar Anak-Anak

Menurut Saniboey lagi, buat masa ini Syamsul tidak mahu diganggu kerana mahu memberi fokus dengan penggambaran.

“Buat masa ini, apa yang boleh saya katakan, dia tak mahu diganggu di set penggambaran. Rasanya ramai yang tahu, dia kini sedang sibuk.

“Saya tak campur urusan peribadinya tetapi tak dinafikan, memang boleh tahu. Fokusnya sedikit terganggu berikutan isu yang sedang berlaku,” katanya.

Dalam pada itu, Saniboey mengakui progres di set penggambaran terjejas disebabkan kontroversi rumah tangga pengarah itu namun masih boleh dikawal.

Saniboey turut mengagumi sifat profesional pengarah tersebut yang tetap semangat mengenai soal kerja meskipun berdepan masalah.

“Satu mengenai Syamsul yang saya kenali, dia ini memiliki semangat yang jitu bila tiba bab kerja. Profesionalisme Syamsul ketika bikin filem memang tak dapat disangkal.

“Itu juga menjadi satu sebab saya kagumi dirinya. Dalam pada sedang dilanda masalah, dia tetap profesional dan cuba siapkan kerja dengan sehabis baik,” katanya.

Isnin lalu, ister pertama Syamsul Yusof iaitu pelakon Puteri Sarah nekad memfailkan perceraian di mahkamah syariah selepas 9 tahun mendirikan rumah tangga.