Tidak dinafikan, masih ramai mereka diluar sana kurang kesedaran tentang kanak-kanak istimewa sehingga merasakan mereka ini kurang senang apabila melihat anak syurga membuat perangai di tempat awam.

Baru-baru ini, selebriti popular, Nur Fazura ada memuat naik gambar bercutian bersama keluarga serta berkongsi kisah anak saudaranya merupakan kanak-kanak autisme diherdik seorang penumpang ketika berada di dalam pesawat.


BACA: Sweetnya, Fazura Disolek Oleh ‘Hubsbaby’ Sempena Hari Jadi

Menerusi entri itu, Fazura turut  berkongsikan kata-kata kasar penumpang wanita tersebut yang didakwa turut menudingkan jari ke arah ahli keluarga Fazura.

“Nak tanya ibu bapa seluruh Malaysia. Pernah tak anda semua bawa anak-anak kecil naik kapal terbang dan mereka gementar dalam perjalanan di udara? Anak-anak kecil macam Fatima baru nak masuk dua tahun. Sepupu Fatima pula anak syurga, autistik.


“Apa perasaan anda jika ada penumpang wanita lain mengherdik “if you guys can’t handle your kids, they shouldn’t be flying!!” sambil menunjukkan jari ke arah anak anda?” luahnya.

Perkongsian Fazura itu mendapat pelbagai reaksi daripada rakan artis dan netizen yang menyelar sikap biadab wanita tersebut sepatutnya ada rasa belas kasihan kepada kanak-kanak istimewa.

Dalam pada itu, rata-rata netizen bersimpati dengan nasib kanak-kanak berkenaan serta meluahkan rasa geram dengan sikap wanita terbabit.