Nampaknya tahanan reman membabitkan pendakwah muda berhubung dakwaan kes salah laku seksual belum berakhir apabila polis daerah Petaling Jaya pula menahan selebriti itu hari ini.

Difahamkan ia susulan dua laporan diterima polis daripada mangsa di daerah berkenaan. Penahanan dilakukan oleh polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya petang tadi.


BACA: Polis Terima Lima Lagi Laporan, Ayat Manis Jadi Umpan Pendakwah Muda

Ketua Polis Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal, berkata, pihaknya akan menahan suspek dan akan memohon perintah reman bagi menjalankan siasatan.

“Suspek akan berada dalam tahanan kita sebaik tempoh tahanan reman ke atas suspek oleh polis Shah Alam tamat hari ini dan permohonan reman baharu terhadapnya akan dibuat esok (Isnin).

Sebelum ini, Polis Petaling Jaya menerima dua laporan polis terharap suspek dimana salah satu laporan atas dakwaan merogol dan satu lagi atas dakwaan cabul dan seks luar tabii.


Kes rogol dilaporkan oleh seorang wanita berusia 22 tahun yang juga merupakan seorang guru sebuah sekolah di Lembah Klang.

Berdasarkan laporan, mangsa dipelawa suspek untuk menyambut hari lahirnya, kira-kira jam 9 malam sebelum diajak ke sebuah rumah di Damansara Perdana dan dirogol.

Kes kedua melibatkan cabul dan seks luar tabii (seks oral) dilaporkan oleh seorang penuntut swasta berusia 22 tahun.