Kisah pelakon cilik berbakat besar, Puteri Balqis menjadi perhatian ramai apabila kini sedang berdepan dengan kesempitan hidup sehingga terpaksa menjual buku puisinya di jalanan untuk menampung kehidupan.

Susulan kisahnya itu, ramai pihak tampil memberikan bantuan dan difahamkan dana bantuannya sudah mencecah RM100,000. Baru-baru ini, Puteri Balqis turut dijemput oleh usahawan kosmetik, Datuk Aliff Syukri untuk berkongsikan keperitan perjalanan hidupnya.


BACA:

Menerusi pertemuan tersebut, Aliff ada bertanyakan Balqis apa yang akan dilakukannya jika diberikan wang berjumlah RM100,000. Balqis menjawab, dia akan simpan duit tersebut, akan disedekahkan kepada mereka yang memerlukan serta akan dilaburkan dalam pasaran Forex.

Klip rakaman video tersebut menjadi bualan hangat di laman Twitter yang terkejut tentang apa yang diperkatakan oleh pelakon cilik itu. Malah, netizen turut tertanya-tanya pelakon itu tiada menyebut langsung mahu menggunakan duit tersebut untuk rawatan hospital.


Mendengar jawapan Balqis itu, rata-rata netizen mencadangkan agar tidak memberikan bantuan dalam berbentuk wang tunai kepada pelakon cilik itu dan ada baiknya jika bantuan disalurkan terus untuk rawatan.