Panasnya cuaca sekarang ini kan? Kadang nak keluar rumah pun jadi seriau. Mood pun jauh ke laut dalam!

Jabatan Meteorologi Malaysia semalam ada berkongsi jangkaan awal, mengatakan cuaca panas yang dialami ketika ini mungkin berlanjutan sehingga Mei 2022, dan hanya mula reda menjelang Jun.


Buat masa ini, ia dikatakan fenomena La Nina berbentuk sederhana sedang berlaku. Jadi, suhu di pelbagai lokasi di Malaysia adalah berbeza-beza mengikut tempat dan bentuk muka bumi. No wonderlah panas sangat cuaca sekarang ni kan?

US National Ocean Service pun ada menjelaskan bahawa fenomena itu adalah ‘peristiwa sejuk’ di mana angin lebih kuat daripada biasa, menyebabkan air suam ditolak ke arah Asia.

Kredit: SciJinks


Portal pendidikan dari NASA SciJinks turut berkata bahawa angin kencang akan meniup air suam di permukaan lautan dari Amerika Selatan ke arah Indonesia dalam tempoh tersebut.

Jadi, pada anda yang bekerja luar tu dinasihatkan berhati-hati sekiranya suhu terlalu tinggi kerana risau keadaan yang terlalu teruk boleh menyebabkan anda dehidrasi (kekeringan). Minum banyak air tau, jangan lupa!

Badan Tak Selesa

Kami faham bila dah terlalu panas ni, badan pun jadi tak selesa. Rasa lemau jer kan. Kalau balik tu boleh rehatkan badan atas katil memang best lah. Nak pula kalau ada tilam penyejuk badan, alahai heaven betul! Memang ngam sangatlah dengan cuaca panas sekarang ni.

Tilam penyejuk dari Rozel antara tilam yang mempunyai ciri penyejukan yang mengagumkan! Kalau anda nak tahu, tilam penyejuk ini mengandungi ciri yang bertujuan untuk menyerap haba daripada badan anda dan menghalang peluh atau suhu badan yang tinggi, untuk memberikan pengalaman tidur yang lebih selesa. Wah, memang padu lah gais.

Legacy

Tidur Lebih Lena

Untuk info anda juga, sekiranya anda mempunyai persekitaran tidur yang lebih sejuk ianya terbukti dapat membantu anda tidur dengan lebih cepat dan tidur yang lebih lena. Haa..esok tu nak pergi kerja pun lebih bersemangat. Takde lah hilang mood lagi.

Legacy

Kami pasti tilam penyejuk badan dari Rozel ini juga mempunyai busa berkualiti tinggi yang terkenal yang membuatkan anda akan sentiasa rasa sangat selesa. Kalau ada satu di rumah ni memang on sangat.

Anda tahu tak tilam Rozel ini dijahit/dikait dari tencel yang diimport. Sebab itu ia mempunyai hypoallergenic dan semulajadi lembut, walaupun pada kulit sensitif. Sentuhan lembut dan breathable ini juga menawarkan keselesaan tidur yang lebih baik, tanpa mengira cuaca pun. Memang kena sangat dengan cuaca sekarang ini.

Tencel yang diimport

Tilam dari Rozel ini juga diperbuat daripada sutera ais yang sejuk. Ianya sangat mesra kulit dan mempunyai ciri-ciri seperti licin, sejuk, breathable, anti statik, anti-ultraviolet dan berwarna-warni. Dan sutera ais ini juga mempunyai kapas, dan kualiti sutera ini juga adalah serat ekologi yang tulen dan semula jadi.

Cool Silk

Sekarang ini pun tengah ada promosi dari Rozel. Harga tilam Spinal care bersaiz queen bermula RM1,990 sahaja. Sangat berpatutan. Boleh sangat kalau nak grab tilam penyejuk badan dari Rozel ini. Ingat, kualiti yang baik tak semestinya mahal!

Spinal Care

Paling best apabila Rozel ada menyediakan kemudahan bayaran secara ansuran dengan 0% faedah sehingga 24 bulan! Jadi, jangan terlepas, nanti melepas!

Royal Crown

Anda boleh jer ‘melawat’ Virtual Showroom Rozel di LINK INI dan juga boleh check di mana showroom terdekat yang anda boleh pergi di LINK INI kalau nak tengok tilam dari Rozel ini.

Untuk info lanjut anda boleh lawati Rozel di Facebook, Instagram dan juga di Lokasi Pameran Rozel ini.

#RozelMY #bed #bedframe #RozelMaxiflex #mattress