fbpx

“Ben Amir Tu Memang Adik Saya, Tak Tahu Ke?”

Semalam menerusi Twitter, Lisa Surihani memuat naik status yang mengejutkan ramai pihak apabila dia mengaku bahawa pelakon drama Sweet Dreams iaitu Ben Amir merupakan adiknya.

Semuanya bermula apabila rata-rata netizen mengatakan bahawa wajah kedua-dua mereka mempunyai banyak persamaan dan seiras.

BACA: Lisa Surihani Ditawar Jadi Duta Jenama Tudung

Tweet Lisa itu mendapat perhatian Ben Amir yang turut memuat naik status mengatakan jika ada mana-mana wanita yang ingin berkenalan dengannya perlu ambil hati Lisa terlebih dahulu.

 

Meskipun status mereka itu hanya gurauan semata-mata, namun ada yang mempercayainya. Malah, ada netizen yang gigih melakukan carian di Wikipedia.

 

Dalam pada itu, ada netizen mengharapkan Lisa dan Ben Amir akan digandingkan dalam satu drama. Namun menurut Lisa, jika hendak digandingkan pun biarlah untuk watak adik-beradik memandangkan wajah mereka yang sama untuk melakonkan watak pasangan kekasih.

Kalau sekali pandang memang nampak seiras. Betullah apa yang dikatakan orang, memang dalam dunia ini ada tujuh orang wajah seiras kita.