Tiada angin tiada ribu, hari ini hangat diperkatakan mengenai bekas suami kepada pelakon Siti Saleha iaitu Ahmad Lutfi Azhar yang juga merupakan pegawai khas kepada Datuk Seri Najib Razak.

Memetik MalaysiaKini, Lutfi didakwa memarahi seorang wartawan wanita kerana enggan memadamkan gambar yang diambilnya.


BACA: Siti Saleha Sah Bercerai Talak Satu

Lutfi juga didakwa menggunakan perkataan kesat dan merapatkan mukanya kepada wartawan itu. Difahamkan, insiden itu berlaku ketika Najib dan Ong sedang menjamu selera, apabila sepasukan anggota pegawai dari jabatan kesihatan telah cuba mendekati rombongan Najib.

Laporan memberitahu, Lutfi menyedari seseorang sedang mengambil gambar dan kemudian menghampiri seorang wanita merupakan seorang petugas media dan memintanya memadam gambar yang diambil itu.

Pertengkaran mulut bermula selepas wartawan tersebut enggan melayan permintaan Lutfi dan bertanyakan identiti Lutfi yang kemudiannya berkali-kali memaklumkan yang dia merupakan pegawai khas kepada Datuk Seri Najib Razak.


“Terjadi pertikaman lidah antara mereka dan lelaki itu menggunakan bahasa kesat terhadap wanita berkenaan. Malah, dia mendekatkan dirinya ke arah wanita itu. Dia sangat bongkak,” kata saksi kejadian.

Bagaimanapun, pegawai khas kepada Najib itu membuat permohonan maaf serta menawarkan gaji satu bulannya dipotong.