Umum mengetahui sebelum ini, pelakon dan pengarah terkenal Ellie Suraity lantang menolak suntikan vaksin Covid-19 atas sebab tertentu.

Bagaimanapun, Ellie akur apabila suaminya, yang juga pelakon Azri Iskandar sudah pun lengkap vaksinasi tanpa pengetahuannya.


BACA: Amal Makanan Sunnah, Ellie Suriaty Hormat Keputusan Anak Tolak Vaskin

“Azri dah vaksin, dah dua dos. Dia buat tu pun tak cakap dengan saya. Pada saya, saya pun tak nak bergaduh kerana itu pilihan dia. Tak apala, tak ada bergaduh kat rumah,” katanya.

Dalam pada itu, Ellie berkata dia perlu bersikap rasional kerana suaminya perlu keluar bekerja mencari nafkah untuk keluarga, tambahan pula pelakon perlu lengkap dua dos barulah dibenarkan untuk berlakon.

“Dia tak happy dengan perkara ni (vaksin). Tapi sebab dia ketua keluarga, kena cari nafkah. Sebab itu dia buat ni diam-diam tanpa beritahu saya, tahu-tahu je dah dua vaksin.


“Jika dia jatuh sakit saya akan jaga dia sebab dia suami saya dan teruskan makan makanan sunnah. Saya tak mahu keluarga jadi berpecah sebab keputusan ini,” katanya.

Terdahulu, hangat diperkatakan apabila dua anaknya berusia 17 dan 12 tahun membuat laporan di Balai Polis Taman Melawati bagi mempertahankan hak mereka untuk menolak suntikan vaksin.