Isteri kepada Hafidz Roshdi iaitu Nurul Shuhada berdepan satu lagi ujian apabila menerima tuntutan saman daripada wanita didakwa menjadi punca keretakan rumah tangganya iaitu Athira Yuhada.

Menerusi perkongsian di Instagram, Shuhada memaklumkan Athira memfailkan satu tuntutan saman terhadapnya susulan kenyataan yang dimuat naik pada 15 Februari lalu.


BACA: “Saya Sayangkan Dia Sebagai Bapa Kepada Anak-Anak Saya” – Shuhada

 

View this post on Instagram

 

A post shared by shu as it SHU ! (@shushukriii)

“Ramadan ketiga, semalam saya dimaklumkan oleh peguam ada menerima surat tuntutan daripada pihak ketiga. Pihak ketiga menuntut dari tulisan saya di Instagram pada 15.2.2023 berkaitan ucapan terima kasih kerana menghancurkan hati saya dan anak-anak,” tulisnya.

Menurut Shuhada, dia meluahkan rasa bimbang apatah lagi ini kali pertama dia berdepan situasi tersebut serta bimbang memikirkan jumlah ganti rugi yang perlu dibayar.


“Seharian semalam saya susah hati kerana belum pernah ada pengalaman ke mahkamah. Gementar juga memikirkan jumlah tuntutan ganti rugi yang bakal dia tuntut.

“Saya ni, baru mula hendak mencari pendapatan sendiri. Saya cuba buat perniagaan @shelupshelup. Selagi ada rezeki, saya usahakan. Buat simpanan saya dan anak-anak. 

“Waktu jadi suri rumah dulu, saya tak menyangka perkara ini akan terjadi. Waktu dulu, tidak sedar bahawa penting ada simpanan. Patutnya perlu lebih sedia, langit tak selalu cerah,” katanya.

Dalam pada itu, Shuhada menyifatkan saman diterimanya itu ibarat ujian bertubi-tubi menimpanya namun dia perlu bangkit dan terus berjuang.

“Rasa seperti jatuh ditimpa tangga selepas proses perceraian, kes mahkamah syariah, kes keganasan rumah tangga dan yang ini pula.

“Tidak mengapa. Saya perlu bangkit. Jangan kalah. Saya kena kuat dan ini perjuangan saya. Saya hendak bagi contoh pada anak-anak saya kena kuat berjuang, jangan biar dibuli dan dipijak-pijak. Biarlah satu ketika dulu saya silap, terlalu percaya,” katanya.

Sebelum ini, Athira memohon maaf secara terbuka terhadap Nurul Shuhada dan dua anaknya selepas didakwa menjadi punca pergolakan rumah tangga pasangan itu.