Kalau di’perhatikan, Aidil Zafuan memang jarang memberikan kenyataan kepada media tentang isu rumah tangga beliau bersama Rita Rudaini dan jika ada pun ianya lebih bersifat neutral.

Hari ini melalui Berita Harian, Aidil Zafuan yang di’hubungi wartawan meluahkan perasaan beliau selepas berkali kali menerima ‘serangan’ dari Rita Rudaini menerusi media massa sebelum ini.


Aidil Zafuan berkata yang Rita Rudaini tidak menceritakan perkara sebenar kepada media lebih lebih lagi soal pemberian nafkah anak kerana beliau mempunyai bukti yang boleh di’kemukakan.

“Saya tidka pernah gagal memberikan nafkah kepada anak setiap bulan. Semua bukti pemberian nafkah anak ada saya simpan. Sebelum ini, dalam perbicaraan mahkamah, hakim ada tanya dia, adakah saya memberikan nafkah kepada anak anak”

“Rita jawab ada tetapi apabila memberikan kenyataan kepada media, dia tidak menyatakan perkara sebenar,” jelas Aidil Zafuan.

“Apabila sudah menyediakan nafkah untuk anak anak, jangan kata nak ucapkan terima kasih, dia boleh pula beritahu nafkah saya beri tidak cukup — berapa banyak yang dia hendak sebenarnya?”


Dalam laporan yang sama, Aidil Zafuan tetap tidak mengiyakan atau menidakkan tindakan beliau menghantar SMS untuk menceraikan Rita Rudaini tetapi “.. apa yang boleh saya katakan, saya sudah hilang sabar dengan tindakan Rita selama ini — kesabaran saya ada hadnya”