fbpx

Ada Adegan Bogel, Raja Ilya Tolak Tawaran Berlakon Siri Netflix

Selepas pelakon Nadia Brian, seorang lagi pelakon Malaysia beragama Islam iaitu Raja Ilya pula terpaksa menolak tawaran berlakon untuk siri Netflix kerana memerlukan dia berbogel.

Ilya yang kini menetap di Perth, Australia berkata dia tetap dengan pendiriannya untuk tidak menerima tawaran berlakon yang tidak sesuai dengan kehendaknya.

BACA: “Budaya Barat Dah Sebati Dalam Hidup Saya Sejak Kecil”

“Tawaran yang saya terima itu bayarannya bagus dan diterbitkan syarikat produksi yang besar. Namun, saya tak nak buat. Sesetengah orang akan menerima babak sebegitu sebagai karya seni. Itu bergantung kepada individu sendiri.

“Namun, saya tak selesa untuk melakonkan babak yang memerlukan saya berbogel atau berkaitan dengan aksi seksual. Jadi, saya tolak,” katanya.

Dalam pada itu, menerusi perkongsian video di Instagram itu, Ilya berkata dia menjalani ujibakat untuk beberapa filem Hollywood, antaranya Jurassic World, The Matrix 4.

Ujarnya, namanya turut disenarai pendek untuk watak Kamala Khan dalam filem terbitan Marvel Studios iaitu Miss Marvel, namun tiada rezeki untuk dirinya.

“Untuk uji bakat itu, nama saya disenarai pendek, namun tidak ada maklum balas. Saya anggap tidak ada rezeki pada waktu itu kerana saya tahu ada beberapa pelakon lain dari India yang turut disenarai pendek,” katanya.