fbpx

Abby Abadi Gesa Sukarelawan Banjir Untuk Tutup Aurat

Seperti kita sedia maklum, ketika ini ramai sukarelawan berada di Pantai Timur untuk membantu mereka yang memerlukan di sana dan kami suka melihat rakyat Malaysia bersatu hati untuk sama sama meringakan beban mereka yang kurang bernasib baik.

“Bukan KLIA Sahaja, Airport Seluruh Malaysia Perlu Dinaik Taraf”

Baru-baru ini isu lapangan terbang di Malaysia menjadi bualan ramai apabila sebuah gabungan syarikat antarabangsa termasuk Global Infrastructure Partners (GIP) membuat bidaan untuk membeli pegangan penting dalam Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB). MAHB diketahui umum...

Baca Lagi

Di tengah tengah kekalutan sukarelawan menghulurkan bantuan ke sana, pendakwah bebas dan juga bekas selebriti popular Abby Abadi mempunyai pandangan sendiri tentang para sukarelawan dari golongan wanita Islam berada di sana ketika ini.

“Saya tertengok gambar gambar misi bantuan banjir sekarang ini, ramainya pergi membantu tetapi aurat tak terjaga. Allah nak tolong macam mana? Sedih, ingatkan sebab sayang. Usahalah untuk tolong diri sendiri dulu, selepas itu baru usaha untuk tolong orang lain pula”

BACA: Tegur Pendakwah Ekspress, Abby Abadi Kesal Kenyataan Ustazah Dr Mashitah

“Aurat itu aib kita, dibelanja ikut suka azab seksanya tak terkira. Ada yang dah tertutup sempurna, syukur sangat! Baik sangat hati budinya pergi menolong, bersihkan rumah, bersihkan lumpur tapi siarkan juga gambar mangsa yang tidak menutup aurat”

Abby Abadi Cadang Sukarelawan Banjir Untuk Menutup Aurat - ROTIKAYA

“Tak tahu tentang dosa aurat ke macam mana? Yang mendedahkan berdosa, yang menyebarkan dapat saham juga. Fahamilah bersama ya,” tulisnya di akaun Instagram beliau.

Harapnya teguran Abby Abadi ini diambil positif oleh mereka yang bekerja sebagai sukarelawan di Pantai Timur ketika ini dan sesiapa juga yang sudah wajib untuk menutup aurat. (rtky/m)