fbpx

A. Aida Fail Permohohan Cerai, Kali Kedua

Lagi kisah selebriti berpisah untuk pengetahuan am anda. Heh. Penerbit drama & pelakon, A. Aida hari ini telah failkan satu permohonan cerai terhadap suaminya di mahkamah.

A. Aida menuntut penceraian secara baik daripada suami’nya Suffian Sulaiman yang bertugas di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur.

Ketika di’temui media di luar mahkamah, A. Aida mengatakan yang keputusan ini di’ambil kerana mereka berdua sudah tiada jodoh dan tiada persefahaman sebagai suami isteri.

“Selepas bincang panjang dengan keluarga, dengan anak-anak, keluarga saya dan anak-anak setuju dengan keputusan saya untuk bercerai,” ujar A. Aida yang kelihatan tenang.

Popular dengan siri Halimah Jongang yang di’terbitkan, A. Aida berharap proses penceraian ini mampu diselesaikan secepat mungkin supaya tidak menggangu perjalanan karier beliau.

A. Aida & Suffian Sulaiman berkahwin pada 20 April 2007  dan di’kurniakan seorang anak — merupakan perkahwinan kedua aktress itu selepas berpisah dengan vokalis Spring, Ameng.