Sudah 14 tahun bergelar ibu tunggal, penyanyi Siti Nordiana mengakui ada keinginan untuk mendirikan rumah tangga lagi.

Memetik Astro Gempak, Siti Nordiana atau lebih mesra disapa Nana bagaimanapun berkata dia masih lagi solo dan tidak mengenali sesiapa serta meminta mendoakan untuk dirinya.


BACA: Rayyan Dah Sedia Jadi Abang, Ramai Doakan Jodoh Siti Nordiana

“Buat masa sekarang ini saya masih solo. Tidak mendirikan rumah tangga dengan sesiapa. Saya belum berkahwin lagi. Keinginan untuk berkahwin itu mestilah ada, sebagai manusia biasa. 

“Tapi bukan sekarang atau dalam masa terdekat. Sekarang tidak mengenali sesiapa pun. Minta semua orang doakan juga saya,” katanya.

Dalam pada itu, Nana berkata bukan mudah untuk seseorang itu menerima dirinya yang berstatus ibu tunggal kepada seorang cahaya mata.  Menurut Nana, dia mencari pasangan yang memahami dirinya.


“Sebenarnya saya mencari seorang lelaki yang boleh memahami dan bertolak ansur dengan saya. Sebab itu untuk berkahwin lagi ini mengambil masa yang agak lama.

“Bukan senang nak cari jodoh yang tepat untuk saya. Yang cuba mendekat saya tidak perasan, mungkin ada yang cuba mendekati,” katanya.

Terdahulu, Nana pernah mendirikan rumah tangga dengan pelakon Allahyarham Faizal Yusup pada April 2006 namun bercerai pada 2009.