Fazura Hilang 200,000 Peminat Kerana Isu KimK
Oleh RTKY Staff pada
08 December 2015, 9:12AM

Berpunca daripada salah faham di antara kenyataan peminat di Instagram berkaitan isu KimK tempoh hari, Fazura kehilangan kira-kira 200,000 peminat di laman Instagramnya. Followers Fazura di Instagram sebelum ini sudah mencapai 1.8 juta, kini berkurang kepada 1.6 juta.

BACA: Nur Fazura: Dia Yang Perlu Minta Maaf

2- Fazura Hilang 200,000 Peminat  Isu KimK - ROTIKAYA



Manakala wanita yang menjadi perhatian kerana isu tersebut dengan menggunakan nama – vii.narza di Instagram kini sudah pun mencapai 32,000 pengikut. Okay, followers pun sudah ramai, apa lagi, boleh buat IG Review berbayar. Gurau saja.

Sementara itu, reaksi peminat di laman Instagram Fazura masih lagi tidak henti-henti mempertikaikan tindakan pelakon dan juga penyanyi tersebut yang masih tidak mahu meminta maaf berhubung isu berkenaan. Fazura pun ambil keputusan untuk berdiam diri.



Apa yang pasti, perkara ini sekaligus memeriahkan industri seni tanah air ketika ini selain menghiasi kalendar hiburan sepanjang 2015. Moga apa yang berlaku di antara dua insan ini akan berakhir dengan sesuatu yang baik. (rtky/s)


Komen & Lain-lain
100 komen untuk “Fazura Hilang 200,000 Peminat Kerana Isu KimK
  1. opah says:

    nak bela sgt pondan tu + ego kau yg tinggu sgt…mmg patut pon hilang peminat

    1. Raihan says:

      Betul tuhhh opah…sy pun dia blok sbb sy komen kat satu pic dia..pic tuh ckp org yg buat salah tp x nak minta maaf itu org yg ego tinggi….sy komen are u talking abt urself??? Terus dia blok sy opah….what a bimbo girl

      1. Norhafiza Md Noor says:

        followers pun bodoh juga…bimbo tua pun nk ikut2….eeee. :(

        1. Lallala says:

          Jom belajar bahasa Sarawak bersama Fazura…..

          Kamek = Saya

          Kitak = Awak

          kim*k = Fazura!

          1. TM Jay says:

            facing up to…BIMBO.

          2. Fan Hanis Suraya says:

            Pompuan hati busok!

      2. blublublub says:

        ni nenek nak remind artis2 yg bajet hot x peduli jika peminat atau follower kurang… cer tanya ada beza x satu juta peminat dgn sepuluh org peminat to your life?

        so jgn bongkak sgt dan jgn ckp ” i dont care hilang 200k. ”

        mmg rezeki dtg dari Allah SWT. namun jika kita x berusaha mengubah diri kita x impossible keadaan berubah.

        life is like roda.

    2. Yawn says:

      Who wants to be like Fazura? I stop paying attention her since since 2009

      I don’t……

      1. Santa Claus says:

        Found out she had a sex tape…

        Yup she just lost a follower.

    3. KILIE says:

      ABIS ORG DIBLOK NYE…HUHUHU TERBALIK..PATUTNYA SEMUA ORG BLOK FAZURA NING…. RASE GLAMOUR SGT DAH LAH TU SKRG NI… BUSUK…

    4. poo kee says:

      aku jilat sampai pancut

    5. Fan Hanis Suraya says:

      Nama Fazura busuk mcm kepala taikkkk!!!

  2. peeiiii says:

    xde anak raja nak minang….kawan2 pondan yg ramai..perangai pun mcm pondan…kimK jadi kim*k…sesuai la dgn Azwan Ali…kene reject dgn Ziana Zain terus jadi bapok tua

  3. Princess Bella says:

    Fazura jgn lupa selfie mcm si KimK. Pasti u meletup balik. Show your boobs and ass to world. Please. Kipidad with KimK !!

  4. OrangBukit says:

    Hilang 200,000? Camne kao kira tu? Research ape yg kao buat dlm masa yang singkat ni? BANGANG…. KALO TAK TAU JANGAN CAKAPLAH….BODOH

    1. OrangGunung says:

      Dlm blog hiburan ade discreenshot kan followers asal 1.8m followers.
      lepas tu jadi 1.6m followers.
      kan 200,000 tu jadinye.
      haihh..kata peminat setia, butt lickers..tapi jumlah followers “idola” pun x update kahkahkah
      terima lah hakikat….hahaha

  5. green says:

    biar la dia, kalau yg 200,000 ribu tu ada just nak kecam n menyidir je. baik xyah ada… buat sakit ati n menyemak je.. kurang pun tak luak, ada pun x bertambah…

  6. melati says:

    sokong… sokong … sokong… 200,000 yg jahat2 sahaje.. gi mati la…

  7. azman says:

    tak si penulis wartawan yg BODOH…

  8. Star says:

    cantik fazura…

  9. roti says:

    go girl, jangan dilayan mangkuk2 yg dengki dengan kecantikan u…
    love u Fazura..

    1. TM Jay says:

      kecantikkan x kekal…org bodoh yg kagum dgn kecantikan.

  10. a. says:

    Dulu suka sangat dengan dia. Fazura always spread positive words!
    But then, lepas issue KimK ni, memang totally lost respect dengan dia.
    Angkuh sangat. Dah terang lagi bersuluh salahnya, lagi tak nak ngaku. Lagi nak buat2 Diva.
    Aihh.. tak rugi pon mintak maaf.

    Fazura, Loser!

  11. salwa says:

    gila nak mintak maaf!!!!!!!! kalau aku pun tak la, ayat memang sindiran, nak puji, puji la betul2..
    perempuan jalang tu memang nak raih publisiti… sape yg follow dia memang BODOH..
    pe yg ko dapat kat BLOG dia????

  12. raihan yg baik says:

    padan la muko ko, ko la raihan yg jahat tu… kalau sekadar nak kata cam tu baik diam je… ko pun niat ati bukan baik sangat…

  13. love fazura Malaysia's beautiful says:

    kepada haters yang komen bodoh bodoh di atas… kau semua menyemak aje. Kepada fazura, tahniah sebab masih ramai followers anda di instagram. You’re malaysia’s ‘beautiful’ and do stay cool always.. The best policy is to hold your dignity and avoid getting involved in sensitive issues which will only give way to these haters to worsen the situation. Don’t give these haters the chance to topple you for they are living parasites in the entertainment industry.

  14. Pjul says:

    yuppppp…. padan muka RAIHAN.. naik heran.. hahahah…

  15. love fazura says:

    Sokong awak, coment paling WIN…

  16. KiMAKau says:

    Ada jugak macai fazura sini…kipidap

  17. Lallala says:

    yg impress dgn fazura…pondan2 yg baru nk kenal dunia.

  18. mawar says:

    kalau kawan yg baik tu pondan.. NGAPE? tak leh kawan ke? itu kawan dia, yg gembira kan dia, yg tolong dia, kalau ada jahat, pendengki cam sarah ali wat pe… klu dia pondan pun, iru hal dia ngan Allah, sape ko nak kata dia camtu.. ko lg jahat mulut, klu ade benda baik nak kata, diam je… takyah nak taip pape!!!

  19. Bunga says:

    pada yang jahat2 kat cni, yg dengki Fazura kat cni.. mereka la yg 200,000 ribu orang tu. kan betul, ati jahat lagi bagus x folow fazura, wat semak komen je yg macam alim2 kucing konon..
    dasar binatang…

  20. KiMAKau says:

    serupa la nama ko yg kimak tu… ko lagi macai dr taik yg macai, sundal hati jahat..
    nak kutuk orang, diri sendiri lg cam bankai haram jadah.. ko macai yg diludah, ko jilat balik..
    MANGKUK…

  21. SARAH says:

    SAYANG FAZURA, STILL CANTEKK K, PEDULI SI GILA YG JAHAT MULUT.. TAK LUAK PUN PEMINAT AWAK, FIKIR YG RAMAI2 LAGI TU DR YG NAN HADOK SEMUA TU…

  22. JACOBS says:

    WARTAWAN PENULIS TUKANG MELAGA KAN… LAGI JADI BODOH BERTINGKAT2…

  23. roti says:

    TMJ kat atas tu mesti hodoh kan.. dia tak suka kecantikan, mesti dia x mandi, bau hapak cam bangkai sampai berulat kan.. ternyata dia lagi BODOH dr segala bodoh sebab dia suka kehodohan cam dia. orang normal memang suka cantik… dia yg x normal. klu bagi nasi ngan bankai yg dh berulat mesti dia makan bangkai dengan lahapnya… hahahahah….

  24. Boom! says:

    lagi menyakitkan bila blogger2 menghangatkan suasana isi itu ini…sampai ke tahap luar maksimum. lupa….just ENTERTAINMENT…..usually suppose meredakan keadaan. biar both of them settle by itself.. tapi pelik juga….bila vii narza POPULAR…truih naik follower..yg funny thing siap ada IG REVIEW????!!! wahhh tumpang sekaki culture shock femes ka. then berulang balik komen ayat “yg depan tu mcm kimK” selang beberapa hari…sapa batu API ye??…wonder…

  25. hafiz says:

    yg penting cantek.. peduli dengan diorang semua…
    love u fazura mmmmmmmuuuuaaaahhhhhh…..

  26. xii says:

    mcm buduhh… kesian fazura die tak faham bhase singkat kimk tuh.. len kali nak komen fazura guna bahas
    a baku ea…

  27. bella says:

    macai fazura ke fazura sndri yg komen .. x pun kwn dia tu . hahahah

  28. . says:

    cantik tp bodoh x guna jugak….boooooo looser

  29. Nenek says:

    Aku antara peminat yg unfollow die ni..

  30. didi says:

    Tolong la jgn panggil dia ni penyanyi…x sedap lgsg kot suara…flat jer nyanyi..

  31. kaya says:

    gi mampus la ko, xde sape heran kewujudan ko pun…

  32. kaya says:

    tau ke ko dia bodoh, yg nampak ko la yg bodoh, tak cantek semestinya.. suer hodoh luar dalam kan.. itam, buncit, berkerak hahhahaha…

  33. darmian says:

    ade 1.6j followers pun belum tentu boleh tolong bile dah masuk dlm liang lahat….renungkanlah

  34. xii says:

    ORNG JLNG YG BODOH, KMK KO. harap ko paham….
    hahahah…

  35. camar says:

    ko tau ke 1.6 tu tak leh tolong.. jangan nampak bodoh sangat k, klu 1.6 tu ada yg mendo keatas dia, ko tau ke kalau dengan doa tu boleh membatu dia. Allah lg tau, dengan doa orang lain pun mungkin kita terselamat dr api neraka. nak cakap, tp BODOH…

  36. Dolly Doll says:

    Fazura otak kuning….kimk bole dipikir p*kimak…kalu aku da tutup muka ngn suratkabau.

  37. ORIGINAL says:

    SEMUA DOA SI HANES SURAYA GUGUR, JAHAT SANGAT MEMISAHKAN ANAK2 NGAN IBU KANDUNG.. BIAR 1 HARI SI ROMI TINGGAL DIA CAM JEJAI WAT FASHA. perampas…

  38. . says:

    uihh takut la nk komen…gangster btul macai2 fazura ni…takut kite…hikhik macai fzura ikut prngei fzura x berlagak nk mmpus.kalau fzura tu blagak aku phm laa,sbb artis rse bgus sgt..ni mcai dia ni, dh la bukn artis,blagak jgk..hahahhahaha so sad…MACAI

  39. TOK SENAH HARUN says:

    ego tak bawak ke mana fazura oiii..

  40. wiwittt says:

    sorry, saya rasa isu ni sebenarnya masing masing ada salah. fazura salah faham. utk yg satu lagi tu salah sbb gunakan short form. tak semestinya dia artis dia tahu semua. tapi saya rasa dlm ni fazura punya ego tinggi. act, tak salah kalau dia minta maaf. langsung tak rugi apapa. minta maaf tak semesti nya kita salah. kalau fazura minta maaf confirm isu ni settle. peminat pun suka. maaf kalau saya salah tapi ini pandangan saya :) peace no war

  41. Pahlawan Bugis says:

    Bak kata jep sepahtu “cantik xsemstinya pandai”. Sebaik-baik manusia, manusia yg ringan ucapan maaf dari mulutnya, yg merendah diri, tawaduk. Mengalah tak beerti kalah. Buatpa nk musuh sesama manusia. Kita ni hidup tak lama. Bersediakah kita nak hadapi hari pembalasan nanti. Berubah la fazura, kami semua syg kamu. Jgn ikot telunjuk syaiton.

  42. siti nurhaliza says:

    Moga kandungan hanez suraya dan gugur . Kalau dilahirkan mohon cacat

  43. jendull says:

    Kecantikan x kekal lama, ego je si fakezura ni.. Hilang 200,00 peminat takpa, jgn hilang 5 waktu solat sudah… Org cantik tak semestinya pandai !! ??.
    KimK pun tarak tau ka.?

  44. Sang Sapurba says:

    …200k & counting~

  45. siti says:

    Video lucah fazura http://www.xhamster.com jom tengok

  46. Mak Jemah says:

    ape2 jela uolss fazura ttp dihati yg x suke unfollow je wat semak je

  47. Anis says:

    Klau stkt muka je cntik , tpi ego , angkuh tu pnuh dlm diri pun tkguna . Sesetngh org yng menilai seseorg tu hnya dgn melihat paras rupa , tidak akn kekal . Sbb korg bkn knl dia btol² pun kn ? Kpd fans Fazura tu , korg ptutnya bls komen² liar org yng dengki dgn Fazura ni scara trbuka . Buknnya lgi carut dieorg . Lgi la dieorg ni rsa cm mnympah . Oky , scara jujur . Aku pun tksuka sngd dgn cara Fazura ni (Tpi tk brmkna aku sokong org yng ckp KimK tu) . Dia ckp org tu yng kne minx maaf kn ? pdhl dia yng aibkn org tu ? Jgn pk Fazura ni artis , org akn sanjung tinggi² . Tak . Artis cmna pun , Fazura ttp hamba Allah . Apa slhnya klau Fazura mnglh . Klau Fazura truskn prkara cmni , org akn lgi benci dkt Fazura . Yng ckp KimK tu tkda pape . Sbb dia bkn artis en ? So , org tk amk thu sngd . Yng pasti , org akn ttp trus slhkn Fazura klau Fazura kklkn statement “Dia yng ptut minx maaf ” . Remember , “Ego” make you lose everything tht you have now . Pk la baik² ye . In Shaa Allah , Allah akn tolong ..

  48. jack says:

    Bila masa followers fazura 1.8j? Da xda modal untuk mnulis ke rotikaya smpai bgi informer yg sah2 x betul..

    1. Fara Mendoza says:

      Sebelum KimK tu lah ngok

  49. kediakauu says:

    Pls tolong diam semua k. kbye

  50. Dolly Doll says:

    Fazura tayang buah betik berbalut KT IG dia….Jom tengok. Cam KimK.

  51. Fazura bongok says:

    Kata artis bijak pndai..fazura ni ego begok je aq tngk.. takkan la kimK pun xtau kot..lg femes apa kimK dr ko..1dunia kot kenal kimK..dah tu p maki pnjg lebar kt peminat n xmntak maaf pun. Xlama lg fazura ni kt dunia seni. Xheran johor xsuke ko !!

  52. frm sg says:

    DIE HARD FANS FAZURA WILL ALWAYS PROTECT HER OVER NEGATIVES COMMENT. KITE YG COMMENT NEGATIVE ABOUT HER WILL ALWAYS BE LABEL BY THEM AS “MULOT JAHAT” , “JEALOUS DENGAN KECANTIKKN DIA” , “STEP BGUS” DAN BANYAK LAGI. HAHAHA! DIE HARD FANS OF HER WILL DO ANYTHING, I REPEAT ANYTHING TO PROTECT HER. NK MINAT DIA PUN AGAK2 LAH, JANGAN TERLALU OVER SNGT SMPI ARTIST FAV DA SALAH FAHAM NGAN COMMENT SESEORANG AND EVEN WORST MALU KN ORANG TU, KORANG MASEH NK BACKING.

    P.S I TK ANGGAP DIRI I NI BGUS SNGT EH PMINAT2 FAZURA. NI SMUA FACTS.

  53. Ciptaan tuhan says:

    Hairan juga hater2 ni, komen2 sampai bombastic meletup letup. Kalau kau x suka pondan bermakna ko x suka ciptaan tuhan. Apa salah c pondan tu pada ko org. Semoga ko org x ada keturunan pondan d masa akan dtg x kiralah anak ke cucu ke saudara mara ke. Kalau ada nanti pikir2 kanlah apa yg ko org yg kutuk kutuk tu. RODA TU BERPUSING, LIDAH X BERTULANG.

  54. Anon says:

    Pajurah dulu masa cikgu ngajar buat apa? Mamalia tak tau, benua tak faham. Tak pandai tak apa lagi… angkuh, ujub dan bongkak jangan sekali.

  55. Dolly Doll says:

    Boikot filem Langit Cinta…..

  56. fazurakimk says:

    JOM BOIKOT FILEM LANGIT CINTA!!!!!! SELAGI BELUM MINTA MAAF JANGAN TENGOK CRETA LAKONAN DIA DAN JUGA FACING UP TO FAZURA NTAH APE PEEE TU

  57. rotikaya bodoh says:

    Acc verified 1st Dec ~ 1.6M followers .
    Isu kimK 2nd Dec ~ 1.6M followers .
    Celah mana followers 1.8M wahai Rotikaya yang bijak celik matematik ???
    Jom tanya Fazura mana pergi dia derma 200K followers tu . Bodoh punya blogger !!! Loser !!!

    1. Fara Mendoza says:

      Dulu followers dia maximum 1.8 k..sebelum kimK tu…ko yg bongok mcm kepala taikkk!!!

    2. rotikaya bodoh says:

      Engko tu yang bodoh Fara Mendoza . Sah sah Fazura ada post gambar acc verified dia . Tertera kat situ 1.6M . Kau tu pon buta dan bodoh macam Rotokaya jugak Loser !!!

  58. Princess Bella says:

    Sebenarnya saya ni peminat Fazura gak. Suka sgt tgk muka Fazura. Cantik. Tapi satu je masalah. Fazura tak berapa pandai berlakon. So, kipidad with KimK !!

  59. hanny says:

    kalau dah perangai macam tu..takdanya orang pandang cantik..bajet diva kot si pajura nih…wake up la pajura…da dahla malukan diri sendiri woi…dah salah taknak mengaku…ko malu eh nak mintak maaf? takdanya harga diri ko jatuh kalau mintak maaf

  60. Abg Murai says:

    bodoh fazura ni,bodoh sombong,fuckzura!

  61. Nico says:

    Sory klau sya mnyibuk nie smua yg komen ni prngai bgs sngat ka confirm msuk syurga bsy sja dgn hal artis mngumpat n mki2 kat sni dpt phala ka,lgi bgs artis tu diam ja sni smua nya mncarut jak byk mcm tdk ada slh sbuk nak crita psal org lgi bgs jga aib dri sndri jngn la rsa dri tu prfect sngt dah nma nya kat dunia nobody is prfect dia artis pun msti ada buat silap yg korang ni maki2 kat sni sya rsa korang lgi truk dri fazura,,????

  62. Kak tija haram says:

    Ceh ilang followers je pon bknnya ilang beras kt dapur..bodo pnya pngomen2 rotikaya ni…

  63. rotibom says:

    Fazura: Makan ceklat sambil scroll up and down ketawakan korang. (Income main masyuk,pahala bertambah)
    Lovers: Pung pang pung pang sayang Fazura.
    Haters: KimK KimK Kimk (dosa, dosa, dosa)
    Aku: Join Fazura makan ceklat.

    Apa pekdah maki hamun ni? Ape pekdah kau panggil orang gelaran? Kau dah habis bagus ke mulia sangat ke? Amalan Fazura antara dia dengan Allah. Sama jugak dengan kita.

    Takde pekdah pon korang sume benci sesama sendiri. buang sifat hasad dengki tu. Haih.

  64. faizal says:

    alaa.. lantak dia la. nape nk minat artis low i.q.?

  65. Pondan Itu says:

    Semoga ramai lagi yg kena maki..,

  66. Fan Hanis Suraya says:

    Artis [email protected]

  67. Porahhhh says:

    Fans Fazura otal level tenok!

  68. enon says:

    Google xhamster ada video fazura tengah main

  69. anakkaksemahmansur says:

    ada jugak 1.6 juta. korang ada apa?

  70. Amal says:

    Aku pun kena block cause i said “#ego #KimK”
    I used to like her so much but now NO MORE. Pfft! I think dia malu 100% thats why fazura tak mau ckp sorry. #egoooo

  71. fazura membabi buta says:

    ko tunggula kawan bapok ko nih pinang ko stu hari nanti.menjadi jugak…

  72. komen bebas says:

    Diva la sangat.. Sorry to say, but kisah hidup dia ni tak layak jadi inspiration / motivation for the society.. Ramai lagi public figure yg lebih sesuai..

  73. Mak Jemah says:

    PERSOALAN NYE POMPUAN TU NIAT APE NAK CKP MUKE MCM KIMK…PUJIAN KE???? BETOL LA FAZURA CKP DOUBLE MEANING, BODOH SANGAT NAK SAME KAN NGAN KIMK,,,APE YANG SMENYE????/

  74. shyun joo says:

    Mohon rotikaya sertakan screenshot 1.8 million tu? Baru betul ada bukti hilang 200k. Tak silap aku sebelum kes kimK ni dia ada upload screenshot account ig dia dpt blue tick tunjuk 1.6 million jugak. Mana satu betul ni weh? Rotikaya menipu kaaaa? KimK betul ah hahahahaha

  75. siti ropeah says:

    baik aku pergi makan nasi lagi bagus dahlah aku lapar ni , sebaik harini mak aku masak lauk asam pedas, baii gaiss

  76. Kiahpropa says:

    pada aku dia kawan yg kejam sebab dia boleh translates kimK sebagai kimak untuk kawan dia.first thought could not lie

  77. Xhamster.com/realfazurablowjob.3gp says:

    Aku nak fazura tulis mintak maaf kat buah betik dia pakai marker hitam besar2 upload kt ig bagitau satu malaysia..eh aku boleh bayarla setakat nak sekali pancut..fazura suka anal cum ni!!! Pergi mampus dgn kimK dgn bapok2 tu skali aku toron gangbang kote dah naik ni tgk muka bapok tu campur fazura pulak lg tak tahan sial celaka betul sia2 air mani kua mlm ni,tunggu esokla bini balik outstation sruh pkai topeng fazura aku main bontot bini aku arghhh fuck sedapnya…sape minat fazura sebab utk modal melancap sila comment,lesbian lg suka…tinggal nombor hp

  78. makcikWOK says:

    KimK dgn kimak pun tak tau beza. Bangang punya retis.

  79. Aku Pondan ™ says:

    fazura kawan ngn pondan sebab pondan lebih telus, jujur dan tak talam bermuka muka mcm perempuan… tikam belakang makan kawan. choiii sgt!!

    1. Sang Sapurba says:

      Muka ko mcm sape weh? Kourtney Kardashian/Khloe Kardashian?

  80. Hij says:

    Mcm ni la, jika rasa diri ada maruah, ada kehormatan, ada hati, minta maaf je. X salah pun minta maaf, bahkan orang ramai akan pandang fazura sebagai seorang public figure yg professional..itukan lebih baik dari dianggap sebagai artis yg sombong dan bongkak? Think about it, then u will no regret.

  81. rotikaya bodoh says:

    Now followers dia dah 1.7M . BOOOOOOOOOO ROTIKAYA BODOH LOSER JAHANAM PERGI MAMPOS SANA BOOOOOOOOOOO !!!!!!! BANGANG BUAT CERITA HILANG FOLLOWERS 200K . BARUA ROTIKAYA !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *