“Saya Terkejut Ramai Marah Kerana Pegang Tangan Dia”


Oleh RTKY Staff pada
20 March 2017, 9:03AM

Panas juga sekejap bila Uqasha Senrose baru baru ini berpegangan tangan dengan Shah Iskandar dalam satu majlis. Ramai pengguna laman sosial menyatakan perkara itu tidak wajar kerana Shah sudah pun berkahwin dan gelagat mereka umpama kekasih itu buat ramai yang tidak senang duduk.

BACA: “Uqasha Senrose Macam Adik Saya Sendiri”



“Saya terkejut juga bila ramai yang melenting marah dengan saya kerana isu pegang tangan itu. Saya akui memang ada pegang tangan dia, tetapi bukannya dalam keadaan terlalu mesra atau seperti pasangan kekasih. Ia berlaku cuma sekejap sahaja pun”

“Sejujurnya saya dengan Shah sudah lama berkawan baik dan hubungan kami sudah umpama adik-beradik. Kebetulan pula kami selalu digandingkan bersama ketika berlakon dan kemesraan itu sekadar kawan sahaja. Jadi saya rasa kelakar juga bila ada yang cuba menjadikan ia isu. Mungkin mereka tak tahu saya ini macam mana dengan Shah,” katanya kepada Utusan Malaysia



Namun jawapan yang diberikan mereka tidak mampu meredakan kemarahan segelintir warga laman sosial. Malah ada yang menghentam Uqasha tidak henti henti namun Uqasha sehingga kini masih kental berdiri melawan kontroversi yang mendatang. (rtky/s)


Komen & Lain-lain
76 komen untuk ““Saya Terkejut Ramai Marah Kerana Pegang Tangan Dia”
  1. meluataku says:

    mmg la org marah kau…
    tangan yang ko pegang tu.. LAKI ORANG

    unless ko mmg ada hati kat dia, dia pun sama…

    persal la ko Uqasha…tak pernah pikir dlu sebelum buat..

    otak letak kat mana??sampai tak leh pikir..

    ko tak rasa ke ape bini dia pikir?

    1. v says:

      As the saying goes.. Once a bitch, always a bitch.

          1. Saya pun terkejut yang awak terkejut ramai marah pegang tangan dia

          2. Ungka punya betina says:

            Kami dh anggap seperti adik beradik,jd bolehlah berpegangan tangan.lps ni kami anggap seperti suami isteri jd bolehlah bersetubuh

    2. man lan says:

      gitu

  2. Ustazah Pilihan :) says:

    antara petunjuk tuhan nak hang kmbali bhijab balik…..dia uji hang….hang kna sedar wahai uqasha…sejak hang seksi balik…makin byk masalah dtg…..

  3. Natika mohd yunos says:

    Tindakan tak menghalalkan cara

  4. Rashidah puaka says:

    Kalau anggap adik beradik boleh pegang tangan erk??ostajah mana ajar ni?

    1. Mcam2 hal says:

      Mula2 umpama adik angkat lma2 trangkat. Plik artis skang dh kwin tpi msih pgai cm zman bujang plak. T mula bila isteri tnya dia jwab “awk jgn slah sngka prcaya ckp org. Sya dgn dia umpama adik bradik. Xde tdetik niat nk curangi awk yg slalu dhati sya”. Huhu. Klai gitu mnta izin pgang tgan boleh?Sya pun anggap awak cm adik gak. Haha

  5. m&m says:

    terkejut? jahil. itu sebab kita diperuntukan untuk menuntut ilmu. ko jahil, aku pun jahil, meh kita belajar lagi. ini bukan soal anggap adik-beradik ke apa. tapi lelaki tu dan ko bukan muhrim

  6. Kyo says:

    Adik beradik???kamu bukan sedarah sedaging….Dia tu laki org…..ko tu da bgs2 dulu pakai hijab…hijab tu di buka.Manusia jenis apa jgk ko ney….

    1. Lobam says:

      Xtahan hijab ni buat dri rsa tbatas nk lebih2 mnja2 ngn laki2 ni. Bila dh buka hijab baru bebas nk mgedik. Btul x fan uqasha?

  7. Cuba fikir says:

    Bila ko dh kawan lps tu ko tgk laki kau pegang tangan mcm tu dgn pompn lain apa persaan kau? Mrh jgkkn?? Fikr la hati istri jgn sbb berlakon sama kt luar pn nk pegang2 jgk

  8. ratu01 says:

    sbb tu ke nk bkk tudung? supya bole pki seksi dan pegang2 tgn, tergedik2 ngn llki..

  9. Ainie Yusoff says:

    Tapi Bukan adik beradik kandungkan….Watever it is keduanya haruslah menjaga hati isteri Shah. Si Shah tu pun satu, gatal nk pegang tangan Uqasha tu buat apa, sengaja nk cari controversy murahan ke apa kau ni. Dah kawin buat hal dh kahwinlah. Respect dgn Hisyam Hamid n Aaron Aziz. Diaorang tu tahu jaga batas sebagai suami orang, tk payah controversy murahan macam ni utk jadi popular or berjaya. Put yrself in yr wife shoes, Shah, if dia pegang tangan lelaki lain, tak kiralah Abg angkat ke, Adik angkat ke, boyfren angkat ke, can u accept it…I dun think so bcoz ego lelaki ni terlalu tinggi. Uqasha pls, stop creating unnecessary controversies for yrself.

  10. Pelik FM says:

    Uqaslut ni sudah2 la nak buat publicity murahan. Tu kan laki org. Shah ni pun same bodoh ngan statement ‘adik beradik’ die tu

  11. Apo2jolah.... says:

    bodohhhhhhnye ya allah nape la otak ko xleh nk pk la ugasha oiiii!!!
    xpe, dunia ni bputar, esok ko kawen, laki ko pegang tangan pompuan
    pehtu die ckp anggap jeeeeee ko raseeeeeeee?

  12. Apo2jolah.... says:

    shah tu pn satu bodoh…esok bini ko pegang n pelok jantan lain pehtu ckp abg angkat…haaaa amek ko ms tu br ko kene buku ngn ruas…lain la kalu isteri ko xde prasaan cemburu… mmg bodoh r

    1. Beyoncé says:

      …slay!

  13. ju says:

    harap perkara2 begini tidak mengguris hati isteri di rumah.

  14. Apacer says:

    Shah tu tak pikir kh isteri dia tu cemburu kah tidak ,even kalau isteri dia tak cemburu that is not the problem but Shah dengan si uqasha tu tak fikir kh yg mereka tu bkn muhrim , suka hati saja nak pegang tangan .

  15. sejahil aku taklah bodoh macam kau says:

    Ni.. apalah masalah kau ni ungassya.. kau anak siti kassim ke sampai simpang macam ni sekali..??

  16. otak kt lutut says:

    bodoh jahanam
    ko igt ko cam ‘adik-beradik’ bole pegang tgn ke setan. dah sah2 islam haramkan org yg xde pertalian darah ngan kite berpegangam tgn . dasar jahil . x sedo diri . otak kat lutut. gi skola belaja ape syialll

  17. koyokoyok says:

    cerai jek pstu leh pgg tgn puas2. nk lebih pun leh. ksian wife dperbodohkan ngn alasan yg xmunasabah tu. nk pgg2 jgnla time berbini dah. masa single dlu boleh la bruhh. sndri kne kang br xtau..time tu ko trima la alsn bini ko “bang,jgn jealous ye bang ktorg xde pape.. sy aggp dia mcm adik bradik jekk..”

  18. peratijangantakperati says:

    alah senang cite…dua dua celebriti ni dungu.

    sorang laki org mengenyam nk pegang tangan..
    sorang lagi pompuan tak sedar diri.

    uqasha,
    stop acting like u dont know anything…and pretend yg terkejut ramai peminat marah la KONON!

    Hello!peminat seni tanah air tak bodo lah..mata ada pandang..
    Jangan marah bila org lain menilai ape yang mereka nampak..

    Nnt kuar la statement basi korang..

    -Ye! mmg kami ada hubungan,,
    – ye! mmg kami syg menyayangi antara satu sama lain
    – ye!mmg sy ada hati pada dia..

    BLUEKKK!!

    Korang tak payah ada dalam bidang seni pun tak pe..tak luak pun!
    Seni tanah air tak perlu org mcm korang..
    gosip je lebih…berlakon??alahai!

  19. zzzzx says:

    Sampai hati uqasha?

  20. Bouncingsoul says:

    artis dn jahil xdpt d pisahkan… sama2 bodoh!!! yg ppuan tu mcm mayat hidup ja aku tgk…. laki tu plak dh bkwin nk galak lg… dunia2….

  21. sun rises says:

    adik beradik? like seriously? You should know better what is mean adik beradik dengan orang bukan muhrim? Awak pegang tangan orang bukan muhrim kot pastu publish kat umum. sape je yg tak bising? I’d advice you to stop blaming others yang marah hentam korang pegang tangan semua tu. cause’ takkan lah dorang nak tengok je orang buat maksiat without tegur? kan? so you guys kalau nak tegur pun jangan sampai menghina okay? itu urusan dia dgn Allah kalau dia still taknak amik peduli nasihat yg kita bagi. Thank you :)

  22. man lan says:

    gitu

  23. hamba allh says:

    jelas dan nyata xperlu bersuluh lg.klu asal xbhijab berubah kpada bhijap alhmdllh.kamu bukan sja ke arah pencipta(allh) malah pencipta jga sering ke arah kamu.tp bila dri bhijab kpada tidak berhijab itu massyallh. kamu persenda kn pencipta kamu(allh)prlekehkn hukum allh. namun kasih nya allh pda hambanya pasti ada jika kamu kembali padanya yaknie brtaubat.
    mngkin ramai nya org yg suka melebihi yg tidak suka bila kamu tidak bhijab, jgn trlalu senang sbab kita manusia akhir zaman. iblis saitan mkin rancak berbisik pada manusia bila mkin dekat dgn qiamat.nauzubillah.
    #sayatidakmengecamkamutapiberkongsiapayangpatut

  24. jesusima says:

    Kah3 ! Korang sebok dok jga hal org ,. Korang ingt korang komen nk salahkan org to bgus sgt ke ? Lu komen org lu sndri mlut supa anjing,wof2 !! Sna sni ..kalau dia bt dtgkan masalah skaliptjn ada die kacm khdupan lu orgka mangkuk ! ! Org nk mesra mula lah fkir negatif ! ! Cuci2 la hati to da bnyk keladak ! sdar2la skit dri to ..kau fkir kau siapa ..???! ! ! !hahahah!!!!

    1. pungkoq hitam says:

      sorry. ko ni x leh pikir ke. public figure cmni la bg influence x bagus pada budak2 . kalo ko x kisah skrg mungkin sbb ko x peduli psl akhirat nnti. jgn ingat dh kertu baru nk insaf bro.

    2. AdaAkalFikirBro says:

      Jilake apa kau ni cibai.kau tu yg dok salak menyalak kat sini.bro biar aku bagi tau kau satu benda yg bodoh sangat kau sampai tak tahu.dosa kalau kita mampu tegur tapi tak tegur.kau pikir Allah bagi kau lahir kat dunia ni suruh sokong orang buat maksiat merata rata?pikir la bro pakai akal kau.mana letak akal?kepala lutut?Aku tau aku pun berdosa sebab pakai bahasa kasar nak tegur kau tapi manusia bangang macam kau ni mmg layak kena macam ni. Boleh pulak “orang nk mesra mula la nak pikir negatif ” bodoh lah kau.mesra apa syaiton ngn bukan muhrim.gila ke kau ni? Ke dah biasa buat maksiat sampai benda macam ni kau anggap kecil? Mesra2 ni lah permulaan kepada zina kau tau tak.mula2 sikit2 pastu lepastu macam2 jadi.

      1. pungkoq hitam says:

        good job bro. high five ciket. cantas sebelum parah. benda2 gini ibarat kanser dlm masyarakat.
        sekadar mningatkan, bkn hnye kpd artis, tp pada semua , mula2 pegang cikit pastu jgn smpai terberanak. anak tu nnti jgn buang sepah2 nnti dosa tu x tertanggung. masyarakar penuh dosa akan binasa

      2. Encik photography says:

        Sangat setuju….bro
        Makhluk begini jika dibiarkan.. Akan menjadi barah untuk masa hadapan.
        Orang kafir pasti ketawa besar melihat .. Islam dengan pandangan sinis. Kerana sedikit makluk perosak. Bila dibiarkan.. Akan beranak pinak lah makhluk perosak. Maka tiada lagi contoh yang baik..

    3. peratijangantakperati says:

      BOdo la komen ko..ko pun sama bangang

  25. mencari redhamu Allah says:

    haram tetap haram..hukum Allah tak ada yg kelakar..mcm adik beradik itu bkn alasan..bilalh kalian ni semua nk sedar …,alhamdulillah. dh semakin ramai artis mendpt hidayah..menuju jln yg lurus..semoga kalian yg masih dlm kejahilan mendapt petunjuk dn hidayah…

    1. Encik photography says:

      Setuju..
      Tapi heran juga ada makhluk yang seperti menyokong perbuatan yang seperti menghina kesucian agama islam.
      Dan ada juga yang angkuh berkata.. Tak suka tak perlu tengok dunia hiburan.
      Perlu sedar.. Jika tiada pembangkang / pengkritik dalam kehidupan.. Semakin menjadi2lah. Silap hari akan malaywood menjadi hollywood.. Samakin tercemar lah kesucian agama. Sebelum azab/ bala menimpa. Semua. Harus ditangani/ diteguri…

  26. Amir Laksa says:

    artis zaman lani kbanyakkan nya bodo nk publisiti murahan. dah la pkai mcm puak jahiliah. jnis x kenal agaman mcm tu la prangai..x tahu batas agama langsung.. bodo lbih dri lembu

  27. Bro Tiger says:

    Pakaian mcm pelacur. taubat la wahai artis yang x laku

  28. kote busuk says:

    Penonton Malaysia ni alim2 sngt x payah bukak tv laa pegi dok masjid dengar ceramah ustazah jer. Dah artis mmg hidup lagho mcm tu sibuk pertikai mcm org pertikai kerja gro, pelacur bodoh laa…

  29. Fact says:

    Ungkasha = burung unta (seiras okayy)

    Tahukah anda otak burung unta lebih kecil dari matanya..

  30. Gelinjer says:

    Alah yg mengata uqasha tu lbh jahil dari dia! Kalau alim dia x mengata dia jauhkan diri dri menfitnah dan mengaibkan org. Org alim dia ckp baik2 ni yg munafik berlagak alim tu yg penuh maki hamun. Nnt anak2 korg kena balik perangai mcm ni baru sedar diri..

    1. Encik photography says:

      Semoga makcik /pakcik pun insafi diri..

  31. Encik photography says:

    Dan…… Apabila otak diletak tang lutut.
    Maka….. Begitu lah jawapan yang diberikan
    Dan…… Jelas terlihat kurang kematangan
    Maka…. Kekurangan kebijakan berlebihanlah

    Huhuhuhu..
    Mohon sedarkan diri.
    Dan….. Apabila perkara yang wajib ditutup. Tapi berpegang pada mazhab diri sendiri. Iaitu tidak bersedia untuk kewajipan..
    Maka…. Jadilah manusia yang jahil..
    Dan… Bertemu pula satu lagi makhluk yang menghalalkan hubungan yang tak halal baginya. Maka… Keluarlah alasan yang menggandakan kesengalan diri.

  32. Reen says:

    Kuang ajar ni pompuan…tak tau yang dia tu dah bebini…kalo lakiko kna buat cam tu apa ko rasa…dah tudong tutup buka, perangai cam tak ada otak..

    1. sudin says:

      reen mamak ni hihi

  33. zack says:

    Kahwin je terus,senang cite,halal lagi berkat

  34. beufard says:

    kawan baik ke macam adik bradik ke , kau ttp tk bolehh nk lawan hukum Allah. tak kesahla mcm adik berbradik ke, atok nenek ke tp kau ngn shah bkn dr darah daging yg sama. hukumya berdosa tkknlah kau tkthu. Jgn tunjuk naif sgt dgn melupakan hukum hukum Allah . kau bkk Tdg tu pun cuma nk followers Ramai kan? (One of the reason) takthu plk bilangan followers tu bil pahala kau . gmba kau tk mnutup aurat tu, sbnyk mana kau dpt like utk stu gambar even time tu kau mnutup aurat tp org sblh menayang Sana sini, tu lah dosa yg kau dpt tk trmasuk lg just tgok je

  35. Delimasari says:

    Dunia artis malaysia dah mcm dunia artis luar negara. Xpew lah. Artis kan. Nak uat cmna. Kita marah kita kecam. Sapa lah kita diorg nk dngr. Sedangkan dlm al Quran dh ckp haram bersama yg bukan muhrim pon diorg abaikan. Ap lg kita ckp mcm air. Doa kn yg terbaik jew lah.. Semoga mereka tahu ap mereka buat ya.. Kwan2..

  36. kau hijau says:

    Dah tau islam pleasevwat cara islam bumi dh nazak la uqasha n shah..shah baik g mintak maaf kt bini kau..kau fikir syurga terletak bwh tapak kai suami kau boleh wat mcm tu..fikir la

  37. ejam says:

    Shah ang pn sa2 pndai mkn pndai LA smpn. Nie ko tnjuk Sgt kn dh kecoh… LPs in ko pndai LA pleps. Dn lu plak senrose dh bleh pkai blk kot tudung. Gerenti diaorg xbsing lg.. Wa cau lu…

  38. haters uqasha says:

    aq rasa dulu dia pakai tudung sbb dia rasa dia cantik bila berhijab. then bkk tudung sbb x banyak rezeki maybe. hahahaha uqasha ni buat panas perut mak yg mengandungkn dia je. kesian bapaknya jgk sbb dah banyak sgt tanggung dosa dia ! kalau dulu mmg aq minat uqasha ni. but bila dia bkk tudung dia secara automatik jadi benci. lol. dia ta tahu hukum halal haram gaknya? paling respect nelydia sensore sbb tahu jaga adab. dahlh cantik. ta banyak kontroversi murahan macam kakak dia ! fans uqasha mohon baca komen2 kitaorg semua ni !

    1. Melayugagal says:

      Jgn batu api melaga lagakan adik beradik begaduh.

  39. hamba Allah says:

    Allahhuakbar..!!mashaAllah…klau Allah tunjuk kt neraka hukumannya mcm mana baru nk insaf n taubat kot..

  40. insa biasa says:

    awak org islam ke apa?
    bukan muhrim lagi jangankan pegang ,pandang lelama pun haram.
    semoga dapat hidayah hendaknya.

    1. boboi says:

      Eh org islam mesti maksum ke? Come on laa awak pun buat dosa gak cuma x terkenal org x tau ler! X payah nak besar2kan aib org. Sikap buruk awak tu pun menyerlahkan akhlak x baik awak eh!

  41. biru says:

    Artis tkda ilmu..ni buat bini merana..

  42. dee says:

    next time don’t show in the open holding hands.

  43. hamba Allah says:

    Ramai marah xpelh tp kena ambl kisah jika Allah marah

  44. SISTURRR says:

    Tak kisah lah kau nk pegang sape pun, kubur masing2 ye dok (typical answer). tp aku rasa dia ni lupa gaknye ni Malaysia bukan Hollywood, agama rasmi Islam pulak tu aduyai. Cover lah sket kot ye pun. Lagi satu mohon para artis ni masuk lah kelas sivik ke apebenda supaya jawapan tu tak tunjuk kebodohan sendiri especial benda berkaitan general knowledge dan agama. sekian.

  45. Melayugagal says:

    Jgn buka aib orang biarlah die orang dgn cara hidup mcm tu. Ngko pun x perfect stop all judgemental hal kebodohan mcm ni. Semua ni adalah rancangan Allah, die buka hijab pun rancangan Allah nak betulkan die. Orang yang komen ni pasti buka aib sendiri, die dah cakap dah tak nak hipokrit. Baguslah yang benar cara hijab kena lah labuh bukan pendek jgn lah main agama penting NIAT dalam hati.

  46. JANGAN LAYAN says:

    Salah nye lelaki bukan uqasha . Die tu muda lagi biarlah die belajar kesilapan. Sudahlah aibkan orang die yang dapat rezeki ngko ape dapat zero. Bodoh orang sengaja buat kontroversi ko pulak amin kan. Ignore jer biar Allah aturkan.

  47. Bodoh says:

    Bodoh ini kan lakonan pun nak membebel mcm ni takkan maju Melayu hal kecik gossip semuaaaaaa nakkkk menyibuk apelahhh bodoh sangat. Majukan diri tolong orang buat project ke ni tak mengumpat jer nak ceramah di rotikaya. Fashion berhijab pun ikut arus membuang duit, hari hari tukar fashion ehhh islam tak ajar kita macam membazir. Such a sick malaysian jadi ustazah biar bertempat bukan ruangan gossip rotikaya. Ape u dapat nothing u get dosa. Duit tak da zero stop brainwashing people to be extremist. Be a good islam by helping people kerja berfaedah bukan paksa orang berubah menyeksa jiwa orang. Islam ni lembut kalau nak tegur pun cara islam not pressing people. Orang akan menjadi tak ikhlas bila berhijab and mula lah pergerakan hijab pendek nampak tetek niat tak betul cemburu PHD dengki semua ada. let people be who they are so they can nurtured to be better let Allah change them bukan macam ni opress orang. Ini individual hak freedom manusia biar lah

  48. Bodohnye says:

    I AGREed waste of time, come to rotikaya just nak kencam sesama Melayu. Stupid youth wasting be happy with what you habe and dun bother or kencam orang boleh tak Melayu. Setiap manusia ade cita cita sendiri jgn lahhh kita ni sebagai manusia ber dengki

  49. melaya dah gila says:

    Jgn busukkan Bangsa sendiri bodoh nya melayu memalukan mengaibkan manusia hal kecil bukan nya die pakai mcm sundal? Ok ape dressing die presentable.APAHAL nak mencaci dressing bangsa Melayu sendiri die pegang tangan bukan die cium ke menyundal ke buat x rated . Hal bodoh mcm ni nak bawa rukun ugama semua semua habisan sumpah orang pergi ke neraka lahh hahahahahhahahaha cetek nya akal orang Melayu yang cemburu sesama sendiri. MELAYU MELAYA TOLONG LAH DUN BE EXTREMIST we ARE BORN HUMAN NOT GOD SEDAR DIRI GOSH??? NASIBLSH I BUKAN LAHIR MELAYA HIDUP EASTMAlaysian Sabah Sarawak.

  50. Bolo Bolo says:

    Whaaattt???

  51. tahapngok says:

    Ahli ahli extremist bila berleluasa ni lah jadinya hancur Malaysia hal bimbing tangan nak kecoh hal hijab tak berhijab economy malaysia nak mampus tak fikir

  52. What says:

    Buli kawin 4 ba jga islam..apa mau kesah la..sibuk seja org pnya hal….klu nda mau kawin 4 tida paya la kesah kan…sotttt. .gilaa pnya otak

  53. rotijutawan says:

    ROTIKAYA tak keluar cite Hattan ke..atau dah kena ugut dgn hattan
    …pinjam hampir sejuta guna nama org….???????

  54. Ziela says:

    Sian ayah n mak dia.. tengok adik brdik senrose ni pun dah tahu mcm mana amalan diaorg. konsep muhrim ambil rigan. Ya Allah dah hampir akhir zaman. Semoga mendapat hidayah
    Amin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *