Fazura: Memang Saya Tujukan Kepada Zizan Tetapi…
Oleh Rotikaya Staff pada
28 January 2015, 12:01PM

Awal minggu ini kecoh dunia hiburan apabila satu kemaskini Twitter oleh Nur Fazura dikatakan luahan perasaan selebriti itu terhadap Zizan Razak selepas pelawak itu seakan ‘biadap’ mencelah ketika beliau memberikan komen di pentas Maharaja Lawak Mega 2014 (MLM 2014)

Zizan Razak sendiri juga melalui laman sosial telah memohon maaf kepada semua yang terguris dengan kata kata beliau ketika berada di atas pentas juga dalam temubual terbaru, Nur Fazura sendiri mengakui ketidakwajaran pelawak itu mencelah kata katanya.

BACA: Nur Fazura Bengang Dengan Sikap Berlagak Zizan Razak Di MLM 2014?



“Saya tak tujukan kepada Zizan Razak sahaja, ia lebih kepada kumpulan Virus itu sendiri. Ini kerana mereka telah mencelah kata-kata juri sebanyak dua kali iaitu sewaktu saya dan Farah Quinn memberi komen,” ujar Fazura kepada Mangga Online hari ini.

“Sejujurnya, untuk mengungkapkan sesuatu persembahan itu hambar bukan mudah. Malah, untuk beri mereka dua markah itu pun adalah satu perkara yang sangat susah. Jadi, bagi saya, dengan sikap mereka sebegitu adalah tidak wajar kerana mereka seperti tidak ambil serius dengan persembahan mereka dan kata-kata juri”

“Saya dan Zizan adalah kawan tapi apabila dalam pertandingan itu, saya adalah juri dan dia adalah peserta. Kalau boleh, biarlah saya habiskan dulu kata-kata saya barulah boleh mencelah atau buat lawak,” tambah bintang Facing Up to Fazura ini lagi.

Beliau juga berkata yang status kontroversi tersebut bukan sahaja untuk mereka yang terlibat namun untuk dirinya sendiri juga kerana sepopular mana pun seseorang itu, beliau masih seorang manusia biasa yang perlu belajar dari kesilapan. (rtky/m)


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Komen & Lain-lain
86 komen untuk “Fazura: Memang Saya Tujukan Kepada Zizan Tetapi…
  1. Murad says:

    poyo je pajura ni.macam hebat sangat.nasib zizan gentlement..apa2 pun orang cakap kalau isap dadah taik jadi keras tapi kalau isap dadih taik jadi lembut selembut sutera betol tak orang di bawah??

    1. Kak Nam says:

      dah tak lawak dah isu tahi sembelit keras ko. dah kerap sangat baca kt sini. cuba lawak yg lain….nice try by the way.

      1. Driver Bas Rapid says:

        Pak Dreba suka taik keras sebab senang sikit tak rasa nak tercirit bila bawak bas. Kalau nak berenti berak penumpang bukan nak tunggu.

        1. Norfaizah Mohd Noor says:

          tu la selalu lepas tepi jamban…komen pun dah macam tahi dah jadinya… huhuhu

          1. Cili Boh says:

            Saya sokong Fazura 101%.

            Nk melawak pun biarlak kena dgn waktu dan ketika. Kao nk melawak juga dgn juri2. Waktu org suruh kao betul2 melawak, lawak kao selevel budak nak ambik PMR je bro. Kao ingat ni show opah kao yg spnsor ke?

            Kalau cenggitu baek ko melawak depan jamban rumah Emma muka kembong tu je!!!

      2. khairul says:

        Aq tengok dari MLM dulu kowt peserta mencelah kowt … tpi juri relex je

    2. Abang Sado Ketiak Mewangi says:

      ni semua permainan astro je lah, kalau x puas hati pajura sound zizan terus la kt backstage. apa susah2.

      nak masukkan dlm instagram/media sosial pulak maaf2 pemende?memang drama hindustan sgt la. rating jatuh ke astro?

      next gossip please?

      1. Nurfaizah Mohd Noor says:

        benda kecik je pun….bosan ah gossip cipisan ni. hanya sesuai ditonton oleh budak2 felda dan felcra je .

        1. az says:

          Jgn hina bdk felda n felcra… mereka lebih baik dari you… maybe

          1. roslina says:

            Sorry sapa yang keluar kata2 menghina budak felda dan felcra tadi…tolong cermin2 diri ya…mak bapak aku orang felda tapi ada beradik aku semua graduate…siap ada yang jadi jutawatan lagi…..belambak anak2 felda yang pandai2 dan kayo rayo…ko hado? cermin diri dulu…

          2. Norfaizah Semakin Femes says:

            ye…Jutawan rupiah kt Indonesia sane yer??? kekekkee

        2. fazurot says:

          Amboii..sedapnya bahasa hina ank felda..esok kau mati tanam lam tanah jugak..x pyh nk hina2 org ye.

        3. abby says:

          Hello baby, kau nak hina felcra & felda? Sorry miss, i belajar pengurusan ladang most probably i ll involve in felcra or felda, so bfre you spilt the worst opinion of yrs, ya better shut up and look at ur self. Mind yr word nigga. Mcm la baik sgt fuik.

        4. NurFaizah semakin perasan bagus says:

          kau ni apahal . tiba2 nak kaitkan budak felda . perasan bagus pulak kau ni . sakai tau x sakai ?? x payah nk hina sgt budak2 felda . kau goreng mknn pun pakai minyak masak hasil titik peluh org felda tahu ? tolong jgn pandang rendah kt budak2 felda .

        5. Jee says:

          Motif ko petik budak2 felda sgala ni? Mcm la kg ko tu bagus sgt. Aku dpt agak berjuta budak Felda lebih bagus dpd ko yg berminda kelas ke 3. Puii

        6. ejam says:

          bodohnye bdk faizah ni

          1. Apek Puncak says:

            Dah ah tu bende kecik pon nk bising…canni ah org melayu..kutuk skit bgtau 1 kampung..Dah tua² pon xkan bodo lg kot..lain la bdx drjh 1..

        7. dlaina says:

          x baik mengata org…nnt terpalit kat diri sendiri…

    3. Norfaiza Mohd Nor says:

      Fakezura…kau tangkap dato tua mana2, kawin je lah sis…ataupun jadi mistress.
      Kau bukanya muda pun. Zaman kejatuhan dh nampak.
      Kekekekeke

      1. Honey Boobless says:

        keji nye komen ko.. ko pelacor eh?

        1. kak Joy says:

          menyampah betol aku dgn pompuan berlagok top.

          1. Joyah says:

            siapa 10 artis2 yg buat escort…dah dpat kenal pasti ke belom???

      2. naga api.. says:

        Cam bodoh je statement tu.

      3. nisa says:

        Nma cntik tp mulut cebai. .cermin kn la dri tu dlu..

    4. Driver Bas Rapid says:

      Pak Dreba suka taik keras sebab senang sikit tak rasa nak tercirit bila bawak bas. Kalau nak berenti berak penumpang bukan nak tunggu.

    5. Random says:

      Gentleman ada. Gentlement takda, dia dah tidur.

  2. nita says:

    saya fikir lain kali astro carilah dari panel yang professional betul dan bukan dari artis2 muda yang tiada knowledge in this line. jadi tak de lah kecoh2 macam ni.

    1. naga api.. says:

      Lain org lain ragam..kalau aku pun marah kalau nk ckp ada yg mencelah..

  3. Mata2 says:

    ni semua…drama nak naik rating je…xpayah percaya lah. semua dah dirancang.

  4. Qu Nishaa says:

    emm.. yelatu nek fazura.. yg suka mencelah time juri komen bkn Zizan je.. si nabil 2 pon sama je. bezanya Nabil mencelah bkn time ko komen.. huhu cuba nabil or plawak lain yg mencelah plak agak2nya, brtambah meroyan ler nenek ni!

    1. nana says:

      ramai aje pelawak lain mencelah..bukan mencelah banyak mana pon..
      tolong cari juri lain lah..

  5. antiAsrung says:

    Nak naik kn rating astrung ar konon… bil ko yg beratus2 tu sorry ar aku nk bayo.. ingat xde astrung aku xleh tgok live korang ke…. piraahhMabokkkkk????????

  6. antiAstrung says:

    Silap username pulop *antiAstrung*… saya bg 5*****.ekekeke

  7. kak melah says:

    Ini semua poyo hajeeeeee! Atenyaa kome dlm rancangan lawak kalau kome komen serious sgt mengkome mengkome semua celah la nk bg nmpk lawak sikit. Kome pon ngomennye buat mukanye ate lebih kurang ler kamu dedua pon.

  8. kak Joy says:

    alah, rancang lawak je pun….bukan ada pepun.

  9. Bedak Sejuk says:

    kumpulan virus x lawak 9 minggu..masih ada ????? siapa yang salah ??? nak salah pengundi..bukan ke juri jugak bg 50 % markah ???

  10. aj abdullah says:

    Virus tak deserve pun any star that nite. Nasib baik Fazura bagi 2. Zizan sour grape. Tauke and Yus….sedarlah diri…hangpa melalak pun Tuhan dah bagi rezeki. Jgn berlagak!!

  11. shemale says:

    Pompuan memang sensitif ek. Mencelah je pun. Its not a big deal. Mcm topek n jalal tu ok je pun. Takda meroyan sangat. Why so serious fazura? Ni rancangan lawak je kot

    1. Qu Nishaa says:

      perempuan klu jadi juri ni mmg Emo je lbih.. nk2 yg feeling2 Diva nii.. Diva2 kentut mmg x sesuai jd juri . huhu

  12. shamsul amri says:

    Fazura apa u comel…

  13. mak bedah says:

    mmg xlawak pon zizan dengan virus..
    poyo je lebih..igt lagi masa virus bottom 3..pas to tiba juri ckp tiada penyingkiran..
    tiba2 zizan lambung cap dia..!..
    org lain tgk rilex je…situ pon npk poyo..!

  14. mazlinaismail says:

    Apa2 pon zizan mmang terbaik…

  15. Olga says:

    fazura tetek kecik.

  16. fazura says:

    tankiu untuk komen komen yang membina sangatttttttttt ptui

  17. Matahari says:

    knpa tak ambik juri seperti : Adlin, Kak Ogy, Azmeer dan mas idayu.. hahahahaha mas idayu boleh cekik terus bila percakapan juri belum habis terus dicelah

    1. Tak Mau says:

      Opah2 duduk rumah je lahhhh

  18. Singaporean Girl says:

    She is so good

  19. Molle Cute says:

    ala.. mende kecik aje .. pa pe unn tayah la sampai nak mnghina orang n na ngata orang .. kita sama sama manusia .. mana ada yng smpurna .. open minded la skit.. even aq ta bape layan ngat MLM .. tapi bila baca komen kome yang atas2 uhh .. tmbah tmbh yang mnghina .. terasa pulak kita.. btw Zizan tetap the best !! Zizan Zzang !!

  20. ice says:

    Alah fazura. Kalau mcm tu jgn jd juri maharaja lawak tu. Kau tu berlagak diva dkt program lawak. Ingat program tu program nona? Kalau berani ckp depan2 peserta tu bkn pung pang pung pang dkt twitter. Tak ada class uols!

  21. shahyahaya says:

    Fazura..wanita paling jelita alaf ini..

  22. aqbenciorgfelda says:

    Pehal lak ank felda nk sentap..da mmg korg z bgus mna..jutawan laa sgt. Mslh moral lg adaaaaa..hancussss..puiii

    1. naga api.. says:

      Org melayu islam jugak..xyah nak beza2 dr segi asal usul tempat..

  23. tumpang lalu yerk says:

    apa kena dgn fazura dan felda?

  24. Joee passakk says:

    fazura jadi juri boleh la, cuba tgok kalau boleh melawak. Fazura ni mmg berat sebelah pn tak heranlah peserta lain mencelah mkin gedik pula die.

  25. hamis surayap says:

    mengada-ngada lah kau pajura. kau pergi la cari anak2 raja yg single and available. waktu dulu kau menyepi seketika. …aman dunia.

  26. Joyah says:

    dear fazura, please kasi ubat colgate gigi kt sharnaaahmadz, berkarat gigi dia. k.

  27. mak jem says:

    Ok bye! Nextttttt…….!!!!!

  28. Zizan memang poyo pun…makin berlagak dari hari ke hari… Dah terlingkup nnt baru sedo…makin meluat tgk lawak poyo die…phuiiii…

    1. saya says:

      Tul tu saya dulu suka zizan tapi skrg zizan cam dah over pulak… Bila over jadi tk klakar…pendapat saya lah.

  29. poyooo says:

    Sebenarnya 2 2 x bgus..tp sebagai adap sebagai peserta mmg x boleh mencelah juri…nasib baik fazura klu aku..aku x bg bintang pun

  30. rin says:

    Fazura cantik..ske tgk! Dato jalal tlalu kontrol macho sgt la..n ape relevan ambik fara Quinn jadi juri.? taufik slalu gelak smpai kua air mte..shomel.!

  31. Elfira says:

    betul jugak cakap Fazura tu, kalau jri tengah bagi komen, peserta tolonglah diam kejap!

  32. cik lang says:

    Virus x best mna pun..pak Yus kasar je lawak..kdg tejerit2 mcm trencat..tampar org ssuka ati..x klas la lawak bodoh camtu beb..! Fad bocey pun dh kuat jerit skang..di tmbah suara bingit acey! Abam rilek je, pun org dh gelak tgk..dato AC jgk yg bgos..ikot je join dgn bdk2 MLM tu

  33. cik lang says:

    Virus x best mna pun..pak Yus kasar je lawak..kdg tejerit2 mcm trencat..tampar org ssuka ati..x klas la lawak bodoh camtu beb..! Fad bocey pun dh kuat jerit skang.. di tmbah suara bingit acey! Abam rilek je, pun org dh gelak tgk..dato AC jgk yg bgos..ikot je join dgn bdk2 MLM tu..

  34. aiyid says:

    Org suruh wat lawak, ko tanak.. Org dok komen baru ko nk wat lawak.. Lawak ko slapstick la bro..!!!

  35. mat misai says:

    alahh betina plastic pajero ni mmg sangap attention…da tk laku gamaknye…mmg dari dulu kaki gaduh die ni…sbb tu kna reject bulat2 ngan org istana…skrg da sengkek pokai mula la buat hal blk…jalan pintas nak popular balik…bukan zizan sorg yg menjawab…yg lain tu lg teruk menjawab…dato jalal tu kena cool je…lu mmg besaq kapla la betina oiii…lu ingat lu awek kerabat tu lagi ke yg org nak respect sama lu…cam hareemmm

  36. makluwatakkenal tp bpklumembergus says:

    ahhh semua bajet fazura ke zizan 2 2 wat salah , bkn susah nk mintak maaf , nk keruh kn lg air watpe ark ? mintak maaf je laa nk pnjang cter tarak guna boh , baik g tolong mangsa banjir lg baguihhh , kang ngn taik2 ko aku lap kt muka korang haha

  37. Noh Hooligan says:

    Bangang abadi !

  38. i wanna says:

    Sume bodohhh

  39. mya says:

    Bagos sgt ke ko nk kutuk ank felda,setidaknya de gak barangan FELDA…ntah² brg felda gak yg ko isi perot..

  40. Gorgeous says:

    EASY & RELAXED WAY TO EARN MONEY

    Nothing to do? Here you might be able earn money without doing anything..
    Where are you? Home? Workplace? No matter where are you, you just click the link & wait.
    MONEY WILL COME TO YOU with simple & good ways…^^

    http://payhmm.com/?ref=42665

  41. tumpang lalu says:

    ahaa la. zizan da tembirang skg. xtw le,,

  42. eyika hasan says:

    fazura ttp d hati.

  43. sGirl says:

    Fazura..xpayah laa nak membesarkan hal tu. Dulu Lisa Surihani ok je jd juri. X mcm awak tu. Dh mmg gaya Zizan mcm tu. Ckap scra privacy laa dgn diorg kalo ada slah silap. X pyh nak public sgt. Kalo dah xsuka grup tu mcm2 dikritik. Nabil tu mcm tu jga. Xda pun kna kritik. Yg x lawak bg 5 stars. Yg kmu x suka bg 2 stars mcm tu. Tak ke pelik.

  44. sGirl says:

    Sya lg suka Lisa Surihani jd juri. Dia pun senang dibawa joke ngn peserta raja lawak. Xda pu complain mcm Fazura ni smpai nak heboh 1 dunia. Artis mmg gitu sbab nak menjatuhkan artis lain. Kesalahan mcm tu je boleh dibawa bincang ssama mereka d sana. X perlu heboh satu dunia pun. Fazura.. i hope u read this comment.

  45. imasherry says:

    Tapi apa pun zizan dah tak sonok tanpa johan…selama ini johan yg byk lawak dari zizan…klu zizan sorang lg tk sonok..tp tabik pada nabil berjaya walau seorang..

  46. rahsia........ says:

    Fazura…….zizan tu seorang pelawak…….releklah klau zizan mencelah……..it just a joke…..farah quinn…..dato jalal……taufik…….relek jer………ramai artis penah wat cam tu……..yg duk kecoh smpi satu dunia wat pe…….klau x puas ati jumper lah face to face……x pyh nk kecoh…….juri2 yg lain relek jer…….

  47. rahsia........ says:

    Fazura…….zizan tu seorang pelawak…….releklah klau zizan mencelah……..it just a joke…..farah quinn…..dato jalal……taufik…….relek jer………ramai artis penah wat cam tu……..yg duk kecoh smpi satu dunia wat pe…….klau x puas ati jumper lah face to face……x pyh nk kecoh…….juri2 yg lain relek jer…….x pyhlah nk emo sgt……

  48. mazfung says:

    jahat nya fazura ni tujukan pada virus jer… setahu saya, bulan virus sahaja yang sll potong masa juri bercakap. kumpulan lain pun ada… amd dari season sebelum ni pun dah jd trend pelawak potong kata juri dgn lawak… xda pun yg bising.. ingat lagi masa lisa jadi juri dulu, zizan buat aksi x senonoh lagi masa lisa beri ucapan..tp xda pun lisa kecoh, dia siap tegur zizan masa tu juga supaya jangan buat aksi mcm tu (sambil ketawa) common la fazura, ini lawak… kamu yg sensitif sangat… nampak sangat kamu x senang hati dgn kumpulan mereka. kamu kata musahabah diri, tapi kami buat apa. sedarlah diri sikit juga,jangan asyik nampak salah org… you ni umpama menjaga kain orang, tapi kain sendiri terlondeh, x nampak… kan3?…. lu fikirla sendiri…

    1. mazfung says:

      *pembetulan* bukan yer bukan bulan..hihi

  49. Abang says:

    Cantik nye fazura!!

    1. ngehngeh says:

      cantik luar but x cantik dalam….

  50. Untok bro zizan.. Klaw dh xreti nk wt lawak tu.. Kja carwash jla yew.. Xpyah nk bkin semak dlm mlm.. Pnyampah ak tgok pinokio mlaysia.

  51. QWin says:

    ala fakezura, u kalau belakon pun kayu. gedik lebih. lepas tu scene nangis berpura pegang mata konon nak lap airmata

  52. kauHADO??? says:

    Zizan nk adjust fazura xleh . Sb fazura layan mat saleh je , xpun kerabat . Zizan hrp hidung je bosa .. Hahahaha

  53. sinar says:

    Gedik la fazura ni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *