Kisah Di Sebalik Bagaimana Empayar Rotikaya Dibina


Oleh RTKY Staff pada
19 March 2017, 7:03PM

Bila kali pertama anda tersangkut hati dengan Rotikaya? Saya tahu, ramai yang sudah mengikuti kami sejak sekian lama malah kalau tengok balik gambar gambar lama, boleh mengimbau kembali kenangan lama. Hari ini adalah hari bertuah anda kerana saya, Hamzie Hambali akan bercerita serba sedikit tentang sejarah penubuhan Rotikaya – yang mungkin anda tak pernah tahu sebelum ini.

Bermula pada tahun 2010, saya ambil keputusan berhenti kerja dan mengambil risiko untuk menjalankan perniagaan dan menubuhkan syarikat yang diberi nama Rotikaya bersama rakan niaga saya, Mohd Ismail. Masa awal awal dulu, memang main redah saja semua. Kalau ada sidang media, kami turun padang. Malah dari situ juga mula kenal erti dunia hiburan tanah air.

Lama kelamaan sayap perlu dilebarkan dan kami mula mencari rakan untuk bekerjasama. Terima kasih kepada era.fm kerana sudi bekerjasama pada awal awal dulu. Kemudian tak lama selepas itu, kami pun mula berjinak jinak dengan produksi video klip – Tapi Bagaimana (layan betul lagi ini) dan ada lagi yang tak sempat nak senaraikan di sini.

Macam macam dugaan jugalah sepanjang memastikan jenama Rotikaya ini sentiasa meniti di bibir anda dan dalam masa yang sama juga kami turut mencari strategi baru selain servis pengiklanan di Rotikaya. Sebabnya, bukan senang tahu nak bagi jenama anda kekal relevan.

Nampak senang tapi untuk mendapat kepercayaan jenama besar bukanlah satu perkara mudah. Penuh liku yang mencabar, hari demi hari kami mula mendapat perhatian jenama besar seperti Watson, Levis, Himalaya, GSC Movies, Air Asia, Maxis, Jakel dan banyak lagi jenama lain yang mungkin anda pernah tengok sendiri di Rotikaya.

Tahun demi tahun mendatang, setelah anda asyik tengok gosip dan gelagat anak anak artis saja di Rotikaya, kami lahirkan Vitdaily, khas buat anda yang kaki makan dan juga travel.

Tidak mahu terus berhenti di situ, kami juga hadir dengan jenama Hanasuva yang baru dibina dan akan diperkenalkan di kalangan pengguna.

Produk yang ada di Hanasuva tak lain tak bukan adalah untuk memberikan manfaat dan membantu anda.

Jujurnya kami sangat berterima kasih dengan anda kerana sentiasa sokong kami, tak kisahlah yang selalu komen positif atau negatif lebih lebih lagi bila kami sudah berada di tahap sekarang. Eh, panjang dan banyak lagilah kami nak kongsikan dengan anda.

Tak cukup tulis panjang panjang di sini. Kalau anda nak tahu dengan lebih lanjut dan mendalam, jangan lupa tunggu saya live di Facebook Rotikaya pada hari Selasa ini (21 Mac 2017). Jangan terlepas peluang ya, bukan selalu ada peluang sebegini!


Komen & Lain-lain
15 komen untuk “Kisah Di Sebalik Bagaimana Empayar Rotikaya Dibina
  1. Rashidah puaka bukit kecil says:

    Pasai pa hg boh nama rotikaya?dan tolong la tapis komen mengarut..,mcm eleena tu

      1. Setuju sangat.. kadang2 segan pula nak baca

        1. Hambaling says:

          Hamzie hambali
          tolong tapis komen mengarut,lucah,merapu tu..
          Kang hamzie jd mckinzie kot

  2. Sarina says:

    A’ah…tlg lar tapis komen2 yg mgarut..pastu tlg lar cari cerita2 artis yg okey2 sket…bukan citer yg ntah pape..pastu tlg lar wat editing tu betul2 sbelum post..byk sgt wat kesalahan..mcm x research jer…mcm tangkap muat jer..

  3. saya bangga kerana pernah menjadi ahli keluarga rotikaya walaupun utk seketika dulu, hehe rindu korang semua

  4. cikbunga says:

    happy birthday to sya hri ni ?

  5. Kaklang says:

    Tlg tapis konen yg lucah dn x sesuai.

    1. tak hensem says:

      Hai

  6. siti aishah says:

    Ye betul tu tolong tapis komen mengarut dan lucah serta tengok-tengokla sikit dengan status nama mereka kadang-kadang nama yang tak patut ditulis

  7. dollydoll says:

    nak promosi produk baru rupanya….sanggup tunjuk muka ya…kalu x wat bodo je ngn komen karut yg da x leh kontrol tu.

  8. jue says:

    happy birthday rotikaya. Moga terus mengecapi kejayaan dgn produk2 yg baru. Tahniah sbb rmai pengikut rotikaya atas usaha gigih anda dan kawan2. Ingatkan dulu media punya.

  9. man lan says:

    tahniah la rotikaya. semoga diberikan hidayah dengan mengumpulkan pahala banyak2.jangan Tanya tau gosip/mengumpat artis2 je

  10. Biar betul says:

    Betul ke kau bersusah payah cari artis interview bagai, bukan story kau sama aje dgn beautifulnara…saling tak tumpah, jawab sikit.

  11. Lovennella says:

    Setuju dgn biar betul…kdg2 [email protected] miskin berita artis ni cedok mstar online( rotikaya ada tulis sumber)..kdg2 bc dulu mstar pas tu br gi jln2 kat rotikaya…cite yg sama…cer korang betul2 jd paparazzi…tulis story gempak pasal artis…ni dah 2 hr x update citer…apa kess ehhh….lemau nk baca tp dh x der blog artis nk bc….hadam jer apa yg roti kaya tulis….komen pun saja nk jd nasi tambah…kikiki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *