Abang Ipar Tegur Aqasha, Rita Rudaini


Oleh RTKY Staff pada
05 March 2017, 11:03AM

Baru baru ini, industri hiburan tanah air heboh mengenai spekulasi hubungan antara Aqasha dan juga seorang selebriti wanita. Bagaimanapun tidak lama kemudian, hasil siasatan ahli forum CARI, seorang lelaki dengan nama Yusri Sabri telah menegur Aqasha dan juga Rita Rudaini.

BACA: Aqasha, Isteri Bakal Bercerai Dek Orang Ketiga?

Melalui kenyataan lelaki berkenaan di Facebok yang turut dipercayai abang ipar Aqasha telah menegur Aqasha dan juga Rita Rudaini berkenaan perkara yang sedang hangat diperkatakan ketika ini.



Dakwa lelaki tersebut itu lagi, selebriti wanita didakwa telah muncul dan menyerang adiknya, Baizura Sabri sekaligus membuatkan dirinya tidak mampu bersabar lagi dengan perkara tersebut.

Sementara itu dalam perkembangan lain, pengacara, Donna Muslim yang pernah dikaitkan dengan Rita sebelum ini memuatnaik sekeping gambar yang seakan memberi bayangan terhadap apa yang terjadi tapi gambar tersebut telah pun dipadam.

Sehingga kini, belum ada kenyataan rasmi daripada Aqasha mahu pun Rita berhubung isu yang sedang menular di laman sosial. Apa pun, pastinya insan insan yang terlibat dalam perkara ini mempunyai jawapan yang tersendiri. Akaun Instagram kena godam, mungkin? (rtky/s)


Komen & Lain-lain
89 komen untuk “Abang Ipar Tegur Aqasha, Rita Rudaini
        1. Layola says:

          rita ni mmg bitch lah. pergi la serang instagram dia. tahu pun takot…x berani bersuara.
          ter kantoi kan? dulu kemain buka aib bekas laki, skrg netizen pula buka topeng kau tu. what goes around comes around….

          1. Diva AAA says:

            dah terkena diri janganlah buat kat orang lain.sakit yg awk rasa dulu sma sakit apa yg istri dia rasa skrg.

          2. alahaiiiiiii says:

            tahniah kepada penyokong2 rita…mana korang? buat2 tidur ke? idola korang sebenarnya…perampas. depan lain belakang lain. korang je bodoh asyik kena tipu selama ni dgn betina hopokrit. akhirnya….tupai jatuh jua ke tanah. konon pejuang nasib ibu tunggal. skrg, baru korang tahu. kesian korang kena game sama rita….

          3. Rita kunci mulut…takut kerana salah?

        2. Saritha Mohan says:

          ayoyoooo korang sibuk je hentam rita. mcm kes memey dulu dgn norman tu. lepas pakai tudung….semua cakap ” saya suka memey sejak bertudung”.
          sudaaaahhhhh lah. hipokrit kauorang ni semua.

          1. kak nam says:

            Jgn menuduh…xdenyer lh rita tu nak si aqasha…dia bahagian dh dgn ank ank lelaki dua org tu…

        3. kwang x 3 says:

          Rita telah mendapatkan keahlian secara automatik di Kelab Perampas se Malaysia…. Fasha, Siti, Memey, Maria Farida, Hanez Suraya…. hmnnnn.

        4. bicara RM says:

          Assalamualaikum salam persaudaraan salam ukhuwah. Subhanallah Alhamdulillah lamanya saya menyepikan diri. Bertahun saya tak jenguk blog ini oleh sebab2 yang tidak dapat di elakkan. Masihkah anda ingat saya?

          Top post paling popular doa dan amalan dapat zuriat, maaflah tajukpun saya dah lupa. Saya ingin bertanya bersapa ramaikah di antara sahabat2 saya yang berjaya mendapat zuriat dengan izin Allah, dengan mengamalkan doa dan petua yg di kongsikan dengan sahabat2 .Sudilah kiranya berkongsi dengan saya ya.

          Belum terlambat lagi untuk mengucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin. Salam perkenalan utk semua pengunjung yg tak jemu singgah di blog ini walaupun lama sudah saya menyepikan diri.

          Sampai ketemu lagi assalamualaikum

        5. I LOVE MY WIFE BUT ASHAME OF HER..DRESSING RUPA MAKCIK2 SGT..SOOOO NOT LONGER ATTRACTIVE. says:

          Rilek Rita…the better woman win. U kan cantik Hot Sexy Solid Free Hair vs Makcik So So..tentu lah suami2 org kan pilih mcm u. Ignore jek mrk2 standard IQ village ni semua.. as long u happy.

      1. Batu Api says:

        “Jom makan popcorn sambil ketawa”- Zarema dan Aidil Zafuan 2017

    1. penjula spender. says:

      mmg betul la…ni bukan promosi drama….che ta tegur, remy ishak tegur…..mmg ritaik la ko ni. rabaklah poket aqasha kena beli spender baru….kikiki

      1. man lan says:

        penjual ke penjula???

    2. Diva AAA says:

      janda desperate…dlm insta dok posing bontot pergi gym… eeee jijik.

  1. Kaklang says:

    Rita tunggu je tu…sekali dia brbunyi nnti…ha…baru tahu…

    1. milah says:

      SUDAH2 LA NAK BERBUNYI. POMPUAN MCM DIA NI TERUK, MULUT LONGKANG, HATI BUSUK. DULU MENGATA AIDIL MCM2, KUTUK SAMPAI CERITA DALAM KAIN. TP AIDIL DIAM TAK JWB. SKANG NI MCM NI PULAK. BAGUS SGT. WF AQASHA NI BAGUSNYA, XDE NAK MENGATA KAW2 LAKI DIA SBB DIA PIKIR LG ADA ANAK2, XNAK BURUKKAN BAPAK KAT ANAK2 SNDRI. TP RITA AWAL2 DAH BURUK2 KAN BAPAK ANAK2 DIA, XBAGI ANAK2 JMPE BAPAK, TP CKP AIDIL YG XNAK JMPE ANAK. BANGSA SAKAI SGGH POMPUAN MCM NI.

      1. R i t a says:

        Senyap kerana salah?

  2. lingkup says:

    setuju sangat dgn kata2 nasihat abag ipar aqash. Ada otak kena lah fikir secara matang. Better save yr marriage rather than ruin it for the sake of another gal who is neither angelic.

    1. KaK Ta says:

      Bukan fresh lagi..kalu anak dara tu boleh la kata sbb ketat..kental dan solid. Rita spender ni yg ko nk Aqasha?!

  3. panas..panas. says:

    dlm cariforum website ada org cakap rita dah serang adik baizura ni.
    hmnn…pulak..ko yg merenyam ..ko pulak serang org yg marah ko.

  4. Saya pun tahu serupa ko aqsha ipar ko rita ada keluarga Haa..

  5. Mc Dreamy says:

    hashtag: #homewrecker

  6. Baru pening tengok komen bnyak sibuk jer..

    1. zul says:

      …ntah hpa2 la,pompuan tunggol ni tk sudh2.hmmm

  7. aku teringin nk cium spender bertaik rita…harummm…sedap.

    1. R i t a says:

      Jijik..komen mcm budak x habis sekolah

  8. kwang x 3 says:

    kalau remy ishak, che ta, donna muslim pun dah bersuara….apa lagi. serang lah rita.

  9. Kalau tak mahu kena cium nanti dia lelaki tentu cemburu sapa tahu..

  10. Tak best kalu awak x pandai bersuara rita ok la..

  11. opah says:

    janda desperate…dlm insta dok posing bont0t pergi gym… eeee jijik.

  12. amanda says:

    dulu aku minat rita, skg bila dh bgelar prampas hmmm bnci aku gan betina sorang ni. Rupanya selama ni dia plastik sampah!!

  13. Sebb adik peace yang tak makan selama nanti sampah haahee…dia bodoh peace?

  14. Hajjah Sabariah Majid says:

    memang patut la geng2 dia…azreen azminda dan fasha sandha…semua kaki gila somi org. cisss.

  15. janda comel says:

    tulaaa masa laki syg TAKNAK jaga elok2..
    Bila dh kene sailang baru nk berkokokkk
    Klau pandai jaga laki xdenya laki nk cari lain lah
    Bila org lain TOLONG JAGA baru nk kalot!!!

    1. Kau cakap dgn cermin ke???? Kalau hot sgt, kenapa kena tinggal jugak dgn laki (dua pulak tu!). Bukan main meroyan lagi org tu habis semua aib org keluar. Dah dapat tangkap biawak hidup tahu pulak diam. Ni yg di panggil MUKA TAK TAHU MALU.

    2. Kalau hot sgt, Im sure ko dah boleh dapat lubuk emas janda miang oiiii ….. ni setakat biawak hidup yg ko bangga kan. Berbahagia lah ko dgn biawak ko tu ……

  16. Apoo says:

    Tipah tertipu…. Donat feling sorang2 selama ni..

  17. Jangan risau jaga baru kata semua komen terus biar saja,,

  18. Sapa suruh orang tertipu tak faham betul tau.

  19. Takut nampak dia gambar abg ipar aqsha doa diam la..

  20. edy says:

    kalau dah mengeyam sangat aku beri foc jerr…

  21. Lelaki boleh kawin sehingga 4 dan tak perlu izin tapi agama Islam tak kejam. Nak kawin lebih boleh, tetapi mesti bersandarkan juga kemampuan suami utk berlaku adil darisegi ekonomi keluarga. Dlm hal seperti ni mampu ke suami tu, kalau si isteri pun perlu keluarga bekerja utk menjana keperluan keluarga?? Islam juga amalkan konsep belas-ihsan dari segala segi ya, kalau isteri tu yg telah byk berkorban utk sang suami sehingga dia telah berjaya, kenapa skg perlu sakiti hati dia???? Kalau dia tak dapat menerima, si suami harus bersifat adil terhadap dia at least beri dia masa dan ruang utk berfikir dan bukan buat cara letak peluru di atas kepala dia utk terima atau tidak. Dlm hal poligami Islam tidak meletak kaum hawa sbg kaum yg teraniaya ya, kita juga punya pilihan utk terima atau tidak ikut kemampuan batin. Isteri juga punya hak utk memikirkan ttg sejarah dan peribadi madu yg dia perlu terima, bukan sebarang madu nya yg hanya akan mendatangkan mudarat dalam hidup mereka berpoligami. Meminta izin bukan bermakna diri tu dah bagus sgt. Dlm konsep meminta izin ni, kalau yg meminta tak di izinkan, itu maknanya dia perlu berundur diri dgn cara terhormat Kalau terjadi perkawinan juga, maknanya mereka perlu tanggung lah sendiri pesepsi masyarakat sbb mereka sendiri pun ambik konsep penting kan diri sendiri dan tak kisahkan perasaan org lain Tolong berhenti menuding jari pada sang isteri, sbb dia yg paling terluka dlm hal ini. Ini semua bukan sbb takdir kerana perkara sedemikian boleh 100% di hindarkan kalau masing2 tak syok sendiri melayan perasaan. #TeamHanyaAkanSokongKebenaran.

    1. Hanif says:

      setuju 200 persen

  22. GIGI KAPAK says:

    SELALUNYER DENGAN LINCAH SI RITA BALAS BALIK KENYATAAN BERTEGAK HABIS HABISAN.. KALI NI SENYAP SERUPA TIKUS JATUH TEPUNG… MAKNANYA BETOL LAH TUUUUUUU DIA PUN SAMA JUGAK HOMEWRECKER!

    TENGOK IG DIA CONFIRM DIA TENGAH ANGAUKAN SI AQASHA.. POST AQASHA MAIN GITAR KERAP DIA UPLOAD….
    SAJAKLAH TU DIA DUA EKOR…
    SATU EGO TINGGI….
    SATU PLAYER……

    MEJA BERPUSING BALIK PADA KO RITAAA…

  23. GIGI KAPAK says:

    TENGOK AIR MUKA MEMANG SI AQASHA TU PLAYER… SEMUA DIA NAK TRY… CUMA LEMBU PAKAI GAUN YG TAK BERDUIT AJE DIA TAK NAK….

    APELAH NASIB KO BAI NAK BERLAKI KAN SI PLAYER TU… MUNGKIN HE IS A SWEET TALKER AND CHARMING IN UR EYES….
    AKU TENGOK SI QASHA TU KEPAMMMMMM JE.
    SELEKEH SERUPA KUCING COMOT! HAHA!

  24. Serupa kucing x makan nasi tapi ikan sama manusia tak makan ikan napa nasi dapat tahu hahaaa…

  25. Dia adakah adik peace jadi gila makan ganggu awak gambar rita rudaini tadi..

  26. Tipah says:

    Hahahahahahahah…
    Dah ada bini lawa, muda.. dok cari pasai p skandel dgn si tua tu kenapa?
    Rugi mampuih laa Aqasha oiiiii…
    sesuai la kena “betina takdak laki” dengan che ta

  27. Aman says:

    Manakan berbunyi kalau bertepuk sebelah tangan!. Majoriti serang Rita nmpk. Lupa ke yg Aqasha pun ada isteri lg. Bak kata iparnya berlakon pun suam2 kuku, main tangkap muat. Menyara proton pun asal boleh, nk menyara Rita yg sekelas dgn mini cooper!.

  28. bicara RM says:

    rita takut…x berani tmpil…

  29. itie says:

    homewrecker….haktuih kan saja.

  30. Padan muka kau rita! says:

    Skrg baru korang tau prangai rita yg sebenar. Hari tu aku ada ckp pasal dia tak layan aku masa aku dtg kt restaurant sebab kawan baik dia ada ckp sthng pasal aku, terus si rita tgk aku semacam. V bitchy woman!

  31. markona kanan kona kiri says:

    Bukan main korang syok ketawakan orang lain. Geleng kepala je tengok korang2 ni. Baca senyap sudah. Jangan nak komen gila2. Kita ada mata perhati je. Tengok je sambil makan popcorn.

  32. miss pengsan says:

    Lupa lak che ta serang jugak tu sbb dia tak suka rita jugakla.kalau tak takdenye nak menempel bg komen.dia tu kan kakak si ayu raudhah.mmg dah sah2 ayu,zaquan semua tu mmg gaduh ngn rita.dulu dorg kene hentam.skrg ni turn dorg la plak dok bersorak pok amai2.kalah tgk game bola.mmg abisla rita

  33. SiTompok says:

    Tahniah Che Ta berani kerana benar. Betina haram jadah mmg patut kena sound!

  34. GIGI KAPAK says:

    AII LAH AQASHAAAAAA MAINTENANCE PROTON AJE KO DAH NYAWA2 IKAN…
    NI KAN PULAK NAK PASANG DUA TIGAAA…

    RITA TENGAH ANGAU TENGAH KEMARUK…WALAUPUN SI AQASHA KEMPAMMMM MENGALAHKAN KUCING COMOT!
    NANTI BILA TIBA MASA DAH BENCI…GILIRAN AQASHA PULAK NANTI KENA BAHAN…TAK MAMPU NAK BELIKAN RITA G STRING!

    WAGAGAAHAHAHJAAAHAHA

    SABORRRRRR JE LAH..

  35. biru says:

    Artis kehidupan mcm drama tv jugak

  36. Salah pompuan je nampak says:

    Jgn le dok salahkan rita.. Asal curang je pompuan salah.. Ingat bertepuk sebelah tangan tkkan berbunyi.. Aku ada baca klu lelaki curang low iq.. Bini uqasha sbelum serang rita serang dulu laki ko yg gatai dok melayan.. Klu bkan kt rita kt org lain pon jadi kot..

  37. Peminat Aqasha says:

    Sila rujuk Aidil dulu

    Teruk sangat mulut Rita jika marah

    Pengikut setia pun sama mulut

    Marah sangat pun jangan terlebih over

    Tengok Che Ta okay tak ada buruk bekas Suami melebih..dapat juga tuntut 60000 ke Mahkamah dari bekas suami

    Aidil bagi nafkah rm3000 setiap bulan tapi nak jumpa anak ada saja alasan Rita

    Bertabahlah Aqasha

    Jangan mimpi Cinta 11 Syarat kau untuk wanita hebat berdikari kaya cantik seperti Rita

    Simpan duit beli G String

  38. Rita jangan buat berani takut nampak abg ipar aqsha akan dtg sebelum akhirat zuriat…

  39. elle says:

    RR terlebih hormon zofea beauty, tu laa cenggitu jadinye huhu

  40. Kalau tak jadi cantik hanya lah aku dah tua la..

  41. biasa biasa sahaja says:

    sudah sudahlah sibuk hal rumh tangga artis ni , tak akan habis pun .. pandai pandailah mereka nak urus macam mana . jangan kerana mereka , kita jadi mulut jahat dan baik jaga rumah tangga sendiri .

  42. Susah nya dia budak suruh henti sibuk mau aku pergi bual dgn komen rotikaya baru faham…

  43. Mohd Ezriy says:

    Rita ke pnyebabnya..x th lak..hihi..x pyh ler bercinta da rita baik jd ibu tunggal jg ank2..kan elok..x pyh kacau hak org,sbb wat org benci je kt awak rita…peace…hihi

  44. Walaupun awak rita yg jadi ibu tunggal mcm ank2 baik mcm mana dia tahu saja,,

  45. Keluarga adik tiri peace yg takut kpada awak rita Rudaini hehe…

  46. Cinta says:

    Lantak dy lh mungkin ada sbb kot aqasha bt cmtu stiap mnusia ada slh wlau sebesar zahra pn…..ada yg sapa ngku xrjn bt slh org tu tipu….nk jga tepi kain org npe..tepi kain kita x trjaga sdh lumrah artis ke pelakon ke xkekal lma kwin…tu semua kehendak allh…sapa kita nk menolak tkdir

  47. Sebb ada kalau gambar aqsha or rita rudaini blh takut mcm kesian dulu.lepas artis semua mkn lepas berlakon..dimana gagal?

  48. Sebusuk busukya manusia says:

    Melaya malay hantam sesama hantam bagus nya tulahan menjatuh bangsa negeri orang lain. Siapa berdaulat sebenarnya? Nak jadi muslim pun dah tak ingin tgk kelakuan orang Melayu menghentam sesama sendiri bagus keep it up let the devil do its work. Dah Aqasha tu rasa diri hensem yang salah tu lelaki bukan perempuan yang perempuan sibuk hentam perempuan lepas tu compare and judge free hair dgn hijab dah tau semua manusia tak sempurna, mmg atas dasar perangai membabi sesama sendiri. Nasib aku bukan Org Melaya hah dgn bangganya aku melafazkan melayu dah jadi cam iran begaduh hal bodoh rotikaya lah tanggung semua dosa orang mengumpat sebab si penghasut and batu api

    1. Roti Miskin says:

      Esok laki depa pi mengorat awek lain kat luar, yg diserang awek tu jugak. Laki sendiri tetap suci murni.

      Padahal laki tu gatai palir nak mampos. Semua orang digodanya.

      But, biasalah manusia. Always wana play God and drop judgments as if they are God themselves. Pastu ada hati nak lawan Dajjal. Pui…

  49. Lain kali jangan buat bodoh mau rotikaya dari saya seorang wanita membisu. Kalau awak semua ini salah apa kena kata dia…

  50. Aku kau.. says:

    Dah pernah rasa hancur luluh hati..kenapa nak bagi kaum sendiri rasa??banyak yang bujang yang duda..jangan lah kacau hak orang lain..memang lah cakap dah jodoh..tapi kalau tak mulakan tak da nya nak jadi….

  51. AYAM DA LAW! says:

    Semayang tungging terbalik pon tapi nak jadi Judge Dredd amik keje Allah dalam bab menjatuhkan hukum pun xde gunenye. Bcuz:

    YOU PUNY HUMANS ARE NOT WORTHY OF HIS POWER.

    So stay puny and be a good slave of Him and stop being a friggin Judge Dredd. Cus ur law of judgement sucks.

  52. anti racisme says:

    Sebusuk busuk manusia, please jgn jdi racist sgt yer dlm ni..ni ruangan komentar hiburan yer, bukan politik, so please….

  53. Kalau dah payah supaya tak kisah hancur seperti adik tinggi blh difikirkan ko..

  54. saya ok says:

    memandai jer korang ni..mcm dok serumah plk..media sosial ni bkn semua blh caya..

  55. Jangan risau tegur mau saya masih umur 32 tahun kecil sentiasa rehat rumah

  56. Benci Homewrecker..! says:

    Mnyampah btl bca komen si eleena ni… mraban…

    Rita tu mmg eksyen.. dulu prnh gak sokong dia sbb aidil tglkn dia.. tp lps tu tgk dlm twitter lyn jantan je.. ppuan yg [email protected] dia elok2, trs dia lahar.. yg jantan2 [email protected] boleh plak tmer dgn tgedik2.. start dr tu mmg dh mnyampah dh dgn pangai dia..
    Dia jela yg derita sblm ni.. org x sokong dia mmg terukla kna lahar.. mulut klau cuci pkai clorox pn blm tntu leh bersih… ??

  57. Aku says:

    Aku msih nk sokong rita…
    Kalu betoi maintenance dia tsgt tinggi…dia Tkkn kwin kali ke2 ngn aidel yg lum tkenal pun msa tu.kwin pun kt siam je tk de kduri bagai..

    Perempuan nih…bila dia dh syg..cinta…syg bkorban duit ringgit nyara laki…Tp jgn la sampai kbaikn di ambil kesempatan..rmai suami Skrg..bila Rsa isteri mampu bdikari…ada kje,duit sdri lgsung tak huluq duit pd isteri sdgkn nafkah zahir tu wajib…tu yg statement rita, suar dalam pun lgsg tk bole nk beli utk dia…suami mcm mna tu…

    Kes ngn aqasha2 ni…mungkin bru nk bputik je kot..biasa la pompuan cpt cair di goda lelaki…masih sempt patah balik mcm aku dlu….huhu

  58. Kalau rita rudaini jangan tengok dlm twitter ialah perempuan rambut panjang mesti perhatian sini semporna. Pompuan rambut panjang cuba baek ko rita rudaini rambut….?

    1. hisshhh says:

      Sibuk la kau ni

  59. Sibuk dah siap main dgn budak baru penuh..

  60. ELeena pun rindu facebook google merah habis siap lah

  61. gorgeousrita says:

    Rita rudaini gorgeous I suka tak makan umur.biarlah die kalau lelaki aqasha tu betul tak sedar diri and tak men.

  62. mak jemah says:

    rita ni nk konek je sebenarnya… sebab tu dia pilih si Kasah tu… x kaya pon x pa janji ada benda tu…. klu kaya mesti dah tua so dh x power… hahahaha…

  63. burit kepam says:

    Poodah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *